eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
bruce soord - exclusieve nl solo show
Bruce Soord - Luminescence European Tour 2023
120 minuten
vr 29 sep 2023 - 21:00 - Popzaal

Hoe mooi is dat?! Bruce Soord - de grote man van The Pineapple Thief - komt terug naar De Cacaofabriek voor een exclusieve solo show in ons land. Liefhebbers weten dan genoeg! Dat wordt weer een avondje genieten van geweldige muziek.

Bruce Soord is zonder twijfel één van de grootste pioniers in Europa als het gaat om de mix van rock, pop en prog. Als zanger/gitarist/componist van zijn band The Pineapple Thief verkent hij al vele jaren het muzieklandschap. Tussen 1999 en 2018 bracht de band 13 albums uit. De laatste schijf ('Dissolution') behaalde zelfs de eerste plaats in de UK Rock Hitlijst. De band heeft een goede reputatie als het gaat om liveoptredens; de kwaliteit spat werkelijk van het podium af.

Diezelfde kwaliteit weet Bruce Soord ook in zijn eentje te bieden. Zijn solo-materiaal is van hetzelfde niveau als dat van zijn broodheer (niet vreemd dus, want hij schrijft ze beiden). En ook live weet hij de gevoelige snaar te raken.
Hij doet een korte tour door Europa waarbij hij wordt vergezeld door twee muzikanten. Samen brengen zij een avond muziek van Bruce solo - zowel splinternieuwe songs als ook van zijn vorige solo albums - als natuurlijk enkele klassieke TPF-tracks.

Support wordt verzorgd door Smalltape; een soloproject van Philipp Nespital uit Berlijn. Hij speelt een mix van progrock, artrock, electronica en jazz.

Zaal open vanaf 20.00 uur.
Show start om 21.00 uur.
Tickets kosten 23 euro in de voorverkoop.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek