eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
urban sports & culture festival
Urban Matterz - Urban Sports & Culture Festival
420 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Op 23 en 24 september dompelt UrbanMatterz De Cacaofabriek onder in de sfeer van hiphop, urban sports, B-boying en stand-up dance battles, graffiti en nog veel meer tijdens de zevende editie van Het Urbanmatterz Urban & Hiphop Festival.

ZATERDAG
We trappen het festival af op zaterdag 23 september met het UrbanMatterz Oldskool Hiphop-concert, waar de grootheden uit de geschiedenis van de hiphop hun opwachting maken. Een eerbetoon aan de roots van deze indrukwekkende kunstvorm met Sugarhill Gang samen met Grandmaster Melle Mel en Scorpio en Sparky-D. Later deze maand wordt de laatste iconische acts bekendgemaakt die de imposante line-up afmaakt. 

ZONDAG
Op de festivalzondag, 24 september, combineren we het beste van urban sports & culture met de rijke hiphopcultuur. Vanaf 10:00 uur zijn er in en rondom De Cacaofabriek diverse urban activiteiten en demonstraties die de veelzijdigheid van urban cultuur laten zien. Meedoen kan natuurlijk ook!

Dance Battles
In de foyer kun je terecht voor vrijwel non-stop actie tijdens de B-Boy en Stand-up Battles waar dansers uit alle hoeken van Nederland (en daarbuiten) het tegen elkaar opnemen. Zelf deelnemen kan ook. Houd daarvoor de socials van UrbanMatterz in de gaten. Er is 1000 euro te vergeven aan prijzengeld.

Beatbox Battle
Tagteam back again! Beatbox is terug op UrbanMatterz. Dit jaar met 2 vs. 2-battles. De winnaar kwalificeert zich voor de volgende wereldkampioenschappen beatbox.

Artist Talk
Alles wat je wilde weten over de early days of hiphop kun je deze dag vragen aan de mensen die erbij waren. Sterker nog, de artiesten die aan de basis stonden van de meest invloedrijke culturele stroming van dit moment. Zet je schrap voor onversneden anekdotes, feitjes en flauwekul, straight from the source. Helemaal gratis!

Urban Movies
Effe chillen tijdens een toffe urban- of hiphopfilm? Geen probleem! We hebben een speciaal hiphopfilmprogramma tijdens het festivalweekend. 

Urban Expo
In de aanloop naar het festival weekend vindt in de Lichtstraat een expositie plaats met werk van HipHop fotograaf Joe Conzo en Hans van den Berkmortel. De opening van deze expositie op 31 augustus zal worden voorzien van enkel mooie, inspirerende woorden door Chief Tony Scott en een live show door niemand minder dan Extince, de godfather van de Nederlandse rap. In de foyer van De Cacaofabriek.

Urban Market
Tot slot nog een oproep: de organisatie wil graag een toffe en veelzijdige urban market houden. Daarvoor zijn ze op zoek naar partijen die urban merch, curiosa, records of kunst verkopen. 

Team UrbanMatterz is nog druk bezig met allerlei organisaties om het definitieve programma af te stemmen. Vast staat dat alle populaire onderdelen van de afgelopen edities ook dit jaar weer aanwezig zijn. Dat betekent dus veel BMX, step- en skatespektakel. Vervelen is geen optie!

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek