eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
the vintage caravan - support the damned few
The Vintage Caravan - The Monuments Tour 2023
150 minuten
vr 27 okt 2023 - 20:45 - Popzaal

Het zijn jonge honden, de mannen uit Ijsland van The Vintage Caravan. Toen ze voor het eerst optraden op het grootste festival in eigen land moesten ze dat wettelijk gezien nog doen onder begeleiding van hun ouders. Gelukkig kunnen ze inmiddels letterlijke en figuurlijk op eigen benen staan. En dat is maar goed ook want The Vintage Caravan is altijd onderweg! Deze gasten leven voor het spelen van shows. Ze stonden reeds op alle grote festivals in Europa en deden tours als headliner maar ook als support (onder andere van Europe, Blues Pills maar ook Opeth!). Hun virtuoze speltechniek gaat deze avond zorgen voor een overheerlijke mix van psychedelica, bluesrock, classic rock en prog (inderdaad; een vergelijking met ons eigen Dewolff ligt op de loer..).

Als support zal The Damned Few aantreden. In een rokerige oefenruimte onder de rook van Zwolle wordt groovy, riff-based rock ’n roll, versmolten met een beetje blues, een snufje psych en de powervocals van zangeres Dion
Legebeke. Het resultaat is het unieke geluid van The Damned Few. Denk aan bands als Rival Sons, Wolfmother, The Who, en Led Zeppelin en je zit in de juiste richting. Met twee goed ontvangen EP’s op zak en support shows voor o.a. Skunk Anansie is de band op dit moment bezig met hun debuut album. Verwacht groovende, stampende en ronkende geluiden die je doet verlangen naar de geur van sigaretten, verschraald bier en een verse kater.

Zaal open om 20.15 uur; show start om 20.45 uur
Tickets kosten 17,50 euro in de vvk; 20 euro aan de dagkassa.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek