eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
dansperformance les correspondances
door Inari Salmivaara - Dansperformance Les Correspondances
240 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Danseres/performer Inari Salmivaara (Parijs) zal, om de 20-jarige samenwerking met Helmondse choreograaf Hans Tuerlings te vieren, een bijzondere dansperformance en een openbare repetitie onder de noemer “Les Correspondances” in de bovenzaal van De Cacaofabriek EXPO uitvoeren.

SHIFT
Choreografe en performer Inari Salmivaara voert gedurende drie middagen de performance SHIFT in de bovenzaal van de expositieruimte uit. SHIFT is een audiovisuele meditatie met dans, fotografie, geluid en tekst. In een begeleidende reis wordt getracht de geest te zuiveren van de overdaad aan beelden. Tevens biedt de dansperformance een moment van bezinning, waarop we aan alles kunnen ontsnappen; verantwoordelijkheid, betekenis, onze rollen en vormelijkheden.

Bij de dansinstallate is een soundtrack te beluisteren: we adviseren dat bezoekers zelf oortjes/koptelefoon meenemen om de stream vanaf SoundCloud op hun smartphone te beluisteren.

WHAT WE DON'T SAY
De repetities voor deze performance vinden plaats op tussenliggende momenten. De installatie omvat een verzameling bewegingen, alledaagse geluiden en geschreven zinnen. In het werk ontstaat dans uit het volgen van de impulsen in het lichaam, gedachten een kinesthetische essentie geven vóór woorden. Het lichaam van de danser is het middelpunt van het werk. Net als de oceaan is het lichaam constant in beweging, soms stiller, soms meer opgewonden, wat vluchtige beelden en kort oogcontact naar het oppervlakte brengt.

Op woensdag 14 juni, vrijdag 16 juni en op zondag 18 juni is de performance SHIFT te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur (vrije inloop) ). De repetitie van WHAT WE DON’T SAY zal op tussenliggende momenten plaatsvinden.

De toeschouwers betreden de ruimte op elk gekozen moment en verlaten de ruimte ook weer wanneer men kiest (reserveren niet nodig).

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek