eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
dödsrit & lamp of murmuur - exclusieve show
Dödsrit - & Lamp Of Murmuur Live
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Maar liefst twee vertegenwoordigers van een nieuwe lichting blackmetal-bands staan vanavond in de popzaal van de Cacaofabriek. Bands die reeds indruk maakten op festivals als Roadburn en Soulcrusher en die vanavond hun onheil over Helmond gaan brengen!

Behoeft Dödsrit nog enige introductie? De Nederlands/Zweedse band staat voor een overrompelende mix van black -en speedmetal (black en crust zeggen ze zelf), met een mooie mix van lange, instrumentale stukken, als ook stukken met de ijzingwekkende vocalen van Christoffer Öster.

Met 'Spirit Crusher' uit 2018 en 'Mortal Coil' uit 2021 heeft de band reeds twee klassieke platen uitgebracht; wij wachten met smart op nieuw materiaal, waar we vanavond misschien al wat van te horen gaan krijgen! Lamp of Murmuur heeft inmiddels heel veel indruk gemaakt in Nederland en de rest van Europa met hun bezwerende, rauwe black metal. Van de rauwe, lo-fi benadering van hun beginperiode (denk aan Darkthrone en Mayhem) inmiddels geëvolueerd naar black metal met de nodige invloeden uit de post-rock en goth. In 2022 maakte de band uit Californië haar debuut op het Europese vasteland met een indrukwekkende show op Roadburn, nu komen ze naar Helmond ter promotie van hun nieuwe album 'Saturnian Bloodstorm’.

Zaal open vanaf 20.15 uur; show start om 21.00 uur.
Tickets kosten 20 euro in de voorverkoop; 23 euro op de dag van de show.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek