eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
wolfheart - with support from before the dawn and hinayana
King Of The North Over Europe Tour - Wolfheart Before The Dawn Hinayana
200 minuten
vr 10 nov 2023 - 19:30 - Popzaal

Deze avond komen maar liefst drie bands naar de Cacaofabriek om de voegen van de muren van de popzaal op de proef te stellen. Drie bands in het kader van de zogenaamde King Of The North Tour 2023.

Headliner van deze tour is het Finse Wolfheart. Al jaren wordt de band door zowel publiek als pers geprezen om hun melodieuze death metal met de nodige invloeden uit de Scandinavische mythologie. Hun laatste studioalbum dateert van eind vorig jaar en de gehele Europese tour is naar dit album genoemd, ''King Of The North''. Een album vol met de specifieke kenmerken van de band: loeiharde maar altijd melodieuze riffs, grommende zang en een rotsvaste ritmesectie.
Ook support Before The Dawn komt uit Finland en ook in deze band is multi-instrumentalist Tuomas Saukkonen actief! Hij krijgt het dus druk deze avond. Before The Dawn werd opgericht in 1999 en bracht vervolgens (tot 2013) zes studioalbums uit. Saukkonen ging toen aan de slag met Wolfheart en even leek dat het definitieve einde van Before The Dawn. Maar gelukkig besloot Saukkonen samen met zanger Paavo Laapotti de band weer te laten herrijzen en met de eerste single ,,Downhearted'' weten we wat er aan zit te komen later dit jaar...
De aftrap vanavond wordt gedaan door Hinayana uit Texas, die een mix speelt van death en doom. Evenals de andere bands van vanavond staat ook bij Hinayana melodie hoog in het vaandel, zoals te horen op de EP ''Death Of The Cosmic'' uit 2020.

Deuren open vanaf 19.00 uur; show start om 19.30 uur.
Tickets kosten 25 euro in de vvk; 27,50 aan de dagkassa.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek