eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
vijfde afbeelding van artiest
urban matterz
Urban Matterz - Oldskool HipHop Concert
240 minuten
Geen voorstellingen gevonden

HipHop bestaat 50 jaar en om dit te vieren, gaan we weer samen op zaterdag 23 september een Oldskool HipHop feestje bouwen in de popzaal van De Cacaofabriek.

Tijdens deze zevende editie van het UrbanMatterz Oldskool HipHop Concert, gaan we voor een lekkere party-vibe met een top Line-up! De artiesten die zijn uitgenodigd, hebben bijna allemaal HipHop-klassiekers op hun naam staan die zelfs je tante kent.

SUGARHILL GANG
De eerste crew uit de Line-up van dit jaar die we bekend maken is de Sugarhill Gang! Hun hit Rapper’s Delight staat te boek als het eerste rapnummer dat wereldwijd doorbrak. Daar is overigens niet iedereen het mee eens. Maar wat niemand zal ontkennen is dat dit nummer elk feest in beweging krijgt. Met hun partynummer 'Apache' gaat het dak er gegarandeerd af.

MELLE MEL & SCORPIO
En alsof dat niet genoeg is! De SugarHill Gang wordt vergezeld door niemand minder dan Melle Mel en Scorpio. Deze heren maakten deel uit van de legendarische crew The Furious Five. Samen met Grandmaster Flash scoorden ze onder andere een wereldhit met 'The Message'. Melle Mel ken je ook van de hit 'White lines' die hij samen met Grandmaster Flash maakte. Historisch gezien past Melle Mel met zijn bijdrage als rapper aan de HipHop in het rijtje van rappers als Rakim, LL cool J en NAS. Eerder was het duo ook te gast bij UrbanMatterz en wisten ze een gigantische party neer te zetten. Mell Mel is naast imposant en legendarisch ook enorm onderhoudend.

SOULSONIC FORCE
Als je de naam Soulsonic Force hoort dan denk je 'Planet Rock'! Het ultieme breakdance-nummer. Met een muziekvideo die leek te zijn gestuurd vanuit een verre uithoek van het universum daalden deze Renegades of Funk (Mr. Biggs, PowWow, G.L.O.B.E, Ikey-C en DJ Jazzy Jay) af naar planeet Aarde op zoek naar 'The Perfect Beat'. Onmisbaar in het rijtje van legendarische HipHop-optredens die UrbanMatterz inmiddels heeft mogen verzorgen en de ultieme gelegenheid voor oldskool B-Boys & Girls om nog een keer los te gaan.

SPARKY-D
In het jaar dat we 50 jaar HipHop vieren kan een female MC niet ontbreken.
Met Sparky-D hebben we een echte female battle rapper in ons midden.
Deze dame durfde het als enige op te nemen tegen de absolute Queen Bee van dat moment: Roxanne Shante De vete tussen beide dames is inmiddels bijgelegd, maar het vuur niet gedoofd. Roxanne was eerder al te gast bij UrbanMatterz met een zeer memorabel optreden. Deze editie is het aan Sparky-D om dat te overtreffen.
Zet je schrap voor oldskool blockrocking beats en een dosis female power.

DJ TOO TUFF (TUFF CREW)
Back By Dope Demand: Dj Too Tuff a.ka. The Detonator! Niet alleen zal hij deze editie de honneurs waarnemen voor de zeer gewaardeerde DJ CHARM tijdens de Oldschool HipHop Concert Avond. The Detonator zal ook de toch al explosieve Beatbox Battle voorzien van wat extra energie. Wij weten niet of het dak van De Cacaofabriek dit allemaal gaat houden, maar het mag duidelijk zijn dat je dit niet wil missen.

KURTIS MANTRONIK
Het zal niet de eerste keer zijn dat de Kurtis Mantronik a.k.a. de King Of The Beats uit de schaduw stapt om de wereld te laten horen waar hij zijn titel aan te danken heeft. Na wat experimenten gaat het nu dan toch echt gebeuren. Serieus nieuw werk van de man die in zijn eentje vele jaren het geluid van HipHop domineerde, o.a. als lid van de crew Mantronix, en het vak beat-creator naar een serieus hoog niveau tilde.

Het is ook niet de eerste keer dat Kurtis UrbanMatterz een bezoekje brengt. Dit jaar zal hij een dikke DJ set doen met (voor de connaisseurs onder ons), een mix van oud en nieuw werk. In het jaar waarin we terugblikken op 50 jaar HipHop kon trouwe supporter, en inmiddels goede vriend, van UrbanMatterz niet ontbreken.

SPEED (DIVORZ)
SPEED vormde samen met SOKE en DJ CHARM de rapgroep DIVORZ POSSE.
DIVORZ behoorde tot de eerste lichting rapgroepen die zichzelf op een professionele manier in de markt wisten te zetten. Het was een unieke combinatie van SOKE met een soepele flow en Speed die met zijn strakke maatschappij-kritische, maar altijd positieve, teksten rake klappen uitdeelde aan alles en iedereen die er een potje van maakte. DJ CHARM zorgde ervoor dat de boodschap aantrekkelijk werd verpakt met, voor die tijd ongekend, retestrakke producties.
Tijdens de UrbanMatterz Oldskool HipHop Concertavond zal SPEED niet alleen klassiekers brengen, maar ook nieuw werk!Deze avond is dan ook de uitgelezen kans voor jou, om je vrienden te laten ervaren wat HipHop is. Nodig ze dus gerust uit voor een oldskool partyjam. Dan maken we ook deze editie er weer een gezellig feestje van: Peace, Unity, Love & Having Fun!

Zoals iedere editie rollen we onze line-up de komende tijd uit.
Houd dus de socials van UrbanMatterz in de gaten voor de laatste updates.

URBANMATTERZ FESTIVAL 23 & 24 SEPT
Ook dit jaar is het Oldskool HipHop Concert onderdeel van het gratis toegankelijke UrbanMatterz Urban & HipHop festival, dat op 23 en 24 september in en rondom De Cacaofabriek in Helmond plaats zal vinden.

De vaste onderdelen ontbreken zeker niet: de dance battles, urban sports en urban culture. Er wordt nog hard gewerkt aan het invullen van het programma. Dat er extra uitgepakt wordt om het 50-jarig bestaan van HipHop te vieren, is in ieder geval zeker.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek