eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
lavinia meijer en feico deutekom - minimal music for harp & piano
Lavinia Meijer - met Feico Deutekom: Minimal Music
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Sterharpiste Lavinia Meijer en pianist/arrangeur Feico Deutekom spelen Philip Glass en Douwe Eisenga: minimal music op harp en piano. Lavinia Meijer zet na samenwerkingen met Ólafur Arnalds, Philip Glass en Iggy Pop haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe muziek en partnerships voort. Feico Deutekom trad met en zonder zijn eigen ensemble op naast Philip Glass en Lavinia Meijer. Samenwerking voor dit harp-piano duo lag voor de hand, dat zich specialiseert in avontuurlijke bewerkingen van de muziek van nu.

In dit tweeluik hoor je minimal music van Amerikaanse en Nederlandse bodem. De muziek van Philip Glass loopt als een rode draad door de carrière van Meijer. Glass schreef in de jaren ’90 muziek voor de inmiddels tot cult verheven horror film 'Candyman'. De door Meijer en Deutekom speciaal bewerkte 'Suite from Candyman' behoort tot de meest creepy muziek die Glass ooit schreef. Douwe Eisenga heeft in de minimal music een bijzondere status en brak razendsnel door met zijn hit 'For Mattia'. Tijdens dit concert hoor je hoe 'For Mattia' op harp klinkt en ook muziek die Douwe Eisenga speciaal voor Meijer en Deutekom schreef.


Lavinia Meijer, winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, The Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

Feico Deutekom vervult een bepalende rol in de repetitieve of minimal music. Eerder was dat met het door hem opgerichte Attacca Ensemble, dat koorwerken voor zijn rekening nam van Philip Glass, Arvo Pärt en David Lang. Feico zong en speelde piano, en verzorgde de meeste arrangementen. De laatste jaren opereert Feico vooral solo: hij bracht de afgelopen jaren twee piano albums uit, waarvan de laatste pianobewerkingen van ensemblemuziek van Philip Glass bevat. Dit album verscheen op diens prestigieuze composers label Orange Mountain Music. Feico is de eerste Nederlandse pianist die op dit label verschijnt.
De samenwerking tussen Lavinia en Feico ontstond tijdens de concerten van Philip Glass in Nederland, waar beiden als gast optraden. Al snel ontstond het idee om een harp-piano duo te vormen, met bewerkingen van verschillende hedendaagse componisten. Naast muziek van Glass bewerkte het duo eerder werk van Meredith Monk, Wim Mertens, Yann Tiersen en Michael Nyman.

Zaal open om 20.15 uur; show start om 20.45 uur.
Kaarten kosten 23 euro in de voorverkoop; 25 euro aan de dagkassa.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek