eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
evildead - european tour 2023
Evildead - support Powerstroke
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Een avondje ouderwetse thrash van het fijnste soort! De Amerikaanse band Evildead komt naar Helmond om jullie nekspieren te testen met hun old school thrash metal.

En Evildead is echt old school. Ga maar na; de band werd al in 1987 opgericht door gitarist Juan Garcia (Agent Steel, Abattoir) en bassist Mel Sanchez (Abattoir), samen met drummer Rob Alaniz. De stijl en sound van Evildead was heel herkenbaar: een mooie mix van speed en thrash metal met daarin de nodige punkinvloeden verwerkt.
In 1988 verscheen de eerste full length plaat van de band (inmiddels met gitarist Albert Gonzales) in de vorm van ''Annihilation Of Civilization'.
Ondanks dat de band de wind mee had, stopte de machine in 1992 omdat de bandleden allemaal bezig waren met andere projecten. Het duurde tot maar liefst 2009 alvorens weer bij elkaar kwam om enkele live optredens te doen. En vervolgens duurde het nog eens 10 jaar voordat de band met nieuw songmateriaal op de proppen kwam met het album "United States Of Anarchy".
De band bestaat momenteel nog steeds uit oerleden Gonzales en Garcia (gitaar), Alaniz (drums), Karlos Medina (bass) en Phil Flores (vocals).

Support wordt verzorgd door het Belgische Powerstroke, die ook bekend staan om hun mix van thrash en hardcore.
Zaal open vanaf 20.00 uur; show start om 20.30 uur.
Tickets kosten 20 euro in de voorverkoop; 23 euro op de dag van het concert.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek