eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
dan patlansky
Dan Patlansky - European Tour 2023
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Op plaat is Dan Patlansky al fenomenaal maar op het podium tilt hij zijn muziek naar een compleet ander niveau.’ Aan deze quote van Music News hoeven we niets toe te voegen. De Zuid-Afrikaanse Dan Patlansky bewijst keer op keer dat hij een bluesartiest van de buitencategorie is en zich kan meten met de allergrootsten op aarde. En dat komt hij deze avond in onze popzaal laten zien en horen!

Na zijn debuutalbum ‘Standing At The Station’ uit 2000, zijn de albums ‘True Blues’ [2004] ‘Real’ [2006] en ‘Move My Soul’ [2009] doelgerichte, doch inleidende beschietingen op wat komen gaat in de jaren erna. In 2012 wordt door muziekmagazine Rolling Stone het nummer ‘Daddy’s Old Gun’ van zijn album ‘20 Stones’ verkozen tot één van de beste singles van 2012. Datzelfde album wordt door Blues Rock Review tot één van de tien beste albums uit 2012 verkozen. In 2013 doet Dan Patlansky al een kleine poging om Europa te veroveren, waar hij een onvergetelijke indruk achterlaat, ook in Nederland. Na een tour met de band Everlast mag hij in februari 2014 voor 64.000 mensen in het FNB Stadium in Johannesburg openen voor één van de grootste artiesten ter wereld: The Boss uit Long Branch, New Jersey: Bruce Springsteen.

Deze creatieve gitarist en songwriter uit Zuid-Afrika is uitgegroeid tot een van ’s werelds beste blues artiesten. “Stevie Ray Vaughan heeft zonder enige twijfel de grootste invloed op mij gehad, hij is mijn held”, laat Dan enthousiast weten. “Die sprankeling en glasheldere toon van Stevie Ray Vaughan waar ik zo van houd, is weer volledig terug in mijn muziek. Het zit in die hele kleine finesses. Mijn negende studioalbum 'Shelter of Bones' dat eind februari 2022 uitkwam is het beste album dat ik tot nu toe gemaakt heb”, durft hij met overtuiging te zeggen.
En dat wil hij tijdens deze tour door Europa aan een ieder laten horen....

Deuren open vanaf 20.15 uur; show start om 20.45 uur.
Tickets kosten 15 euro in de voorverkoop; 17,50 aan de dagkassa.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek