eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
film heaven stood still - the incarnations of willy deville aansluitend live show bandeville
Bandeville - The Music of Willy Deville
150 minuten
vr 24 feb 2023 - 20:00 - CineLive Zaal 1

Een mooie combinatie van film en live muziek rondom Wille Deville! Allereerst ga je exclusief kijken naar een eenmalige vertoning van de documentaire 'Heaven Stood Still' en meteen daarna is er live muziek van Bandeville.

De documentaire 'Heaven Stood Stil'; The Incarnations of Willy DeVille (2022) portretteert een unieke artiest die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ’90.

DeVille begon zijn muziek carrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, smeedde hij voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als 'Spanish Stroll', 'Hey Joe' en 'Demasiado Corazon'. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor het themalied van de film ‘Princess Bride’, stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend.

Direct na de film zal BanDeville ons gaan verblijven met live muziek van Willy Deville.

BanDeVille speelt op een semi-akoestisch niveau in een bezetting met: zanger, drummer, bassist, gitarist, saxofonist en pianist. Deze muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend in tal van bekende bands zoals: Bots, Joe Coverband, Bluesaround, Houdoe, Blind Eye en Trigger. De songs van Deville zijn speciaal gearrangeerd voor deze bezetting.

Tickets voor de film + live concert kosten 20 euro in de voorverkoop.
Zaal open vanaf 19.15 uur; film start om 20.00 uur.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek