eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
away - music by we stood like kings
We Stood Like Kings - Away
75 minuten
Geen voorstellingen gevonden

We Stood Like Kings komt naar onze Cinelivezaal! Daar zijn wij erg content mee. Want als er één band is die fantastische muziek kan spelen bij bewegende beelden, dan is dat We Stood Like Kings natuurlijk.

De instrumentale post-rockers uit Brussel zijn al een behoorlijke tijd bezig als viermansformatie. De band bracht tot nu toe vier albums uit en tourde reeds door heel Europa, waarbij stille films werden voorzien van een op klassieke muziek gebaseerde (nieuwe) score. De albums "BERLIN 1927", "USSR 1926" en "USA 1982" vormen aldus een cinematografische trilogie.
Na de release van "CLASSICAL RE:WORKS" - waarin de band een frisse blik wierp op de klassieke muziek van de barok tot hedendaagse klassieke muziek - zijn de Belgen nu weer aan de slag gegaan met een nieuwe live soundtrack voor een film, te weten de 3D animatie van regisseur Gints Zilbaldolis "AWAY". Het "Away-project" is het uitdagende treffen tussen de muziek van We Stood Like Kings (met invloeden van Pink Floyd, Chopin én Mogwai!!) en de debuutfilm van Zilbaldolis, een exceptionele film die het verhaal vertelt van de reis van een jonge jongen die naar huis wil gaan terwijl hij achtervolgt wordt door een zwart monster.

Op dit nieuwe album klinkt We Stood Like Kings meer post-rock dan ooit tevoren......
Ook deze show zal weer een lust voor zowel oog als oor zijn......

De bezetting van de band voor deze avond:
Judith Hoorens - piano
Diego Di Vito - guitar
Colin Delloye - bass
Lucas Vanderputten - drums

Zaal open om 15.00 uur; optreden start om 15.30 uur.
Kaarten voor dit audio -én visueel spektakel kosten 15 euro in de vvk; 17,50 aan de dagkassa.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek