eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
the commitments (film) + live show soulmania
Soulmania - The Commitments (Film + Live Show)
220 minuten
vr 03 feb 2023 - 20:00 - CineLive Zaal 2

Vanavond halen we de de geweldige film 'The Commitments' terug naar het witte doek met aansluitend een live optreden van de band Soulmania.

The Commitments, de komische muziekfilm van de in 2020 overleden Engelse filmmaker Sir Alan Parker, was in de jaren 90 heel populair. In de film worden bekende soul hits gespeeld door The Commitments; een zooitje ongeregeld dat in de film door de jonge muziekkenner Jimmy Rabbitte uit Dublin bij elkaar wordt gebracht tot een soulband. De muziek van Otis Redding, Aretha Franklin, Wilson Pickett en James Brown zijn hun voorbeeld.

Het is nu 30 jaar geleden dat de iconische film uit kwam en daarom is er aansluitend aan de film een uniek live optreden op ons podium te zien van de band Soulmania. De film won vier van de zes BAFTA Awards voor Beste Film, Beste Regie, Beste Aangepast Scenario en Beste Bewerking. De muziek uit de film is net als The Beatles en Queen, bekroond met een BRIT- award. Er zijn meer dan 14 miljoen exemplaren van de soundtrack verkocht.

Dus eerst film kijken, dan alle stoelen aan de kant en meteen door met lekker dansen op de soulmuziek van Soulmania!
Zaal open om 19.30 uur, film start om 20.00 uur; direct aansluitend aan de film dus een live optreden!
Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop.

Soulmania is een 9-koppige klassieke soulband. Alle soulmuziek uit de film wordt live gespeeld en de bezoekers worden getrakteerd op een wervelende show inclusief de bekende hits als Mustang Sally, In the Midnight Hour, Take me to the River, Land of a thousand dances en Chain of Fools.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek