eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
desaster & the spirit & perish - hellmouth
Hellmouth - Desaster & The Spirit & Perish
220 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Hellmouth in Helmond! Tijdens deze Hellmouth-avonden staat harde muziek centraal. De nadruk zal liggen op black, death -en thrash metal. Wij hebben er zin in, wij hopen jullie ook!

De line-up van vanavond is als volgt:

Desaster - Black metal
Meer KVLT dan Desaster wordt het niet....de band is al bezig sinds 1988, bracht haar debuutalbum "A Touch Of Mediëval Darkness" uit in 1996 en werd vanaf die tijd groot in undergroundkringen. In 2001 werd zanger Okkulto vervangen door Sataniac en hij maakte vooral indruk op de eerste full length voor het MEtal Blade label "Angelwhore". In 2009 vierde de band haar 20-jarig jubileum met het uitbrengen van een fraaie boxset en het 30-jarig jubileum werd gevierd met de release van een speciale single, het onweerstaanbare "Black Celebration". Vorig jaar verscheen het laatste wapenfeit "Churches Without Saints", dat de band maar al te graag live wil laten horen. Naast Sataniac zijn van de partij oprichter en gitarist Infernal, bassist Odin en drummer Hont.

The Spirit - Black/death metal
Recent verscheen het derde album 'Of Clarity And Galactic Structures' van The Spirit, als opvolger van 'Cosmic Terror', dat verscheen tijdens de corona pandemie. Op dit nieuwe album gaan meesterbrein Matthias Trautes (zang, gitaar, bass) en drummer Manuel Steitz wéér een stapje verder in het ontwikkelen van een unieke sound: The Spirit speelt werkelijk virtuoze progressieve black/death metal. Vanwege corona kon de band de afgelopen twee jaar slechts 12 shows spelen. Je kunt je voorstellen hoe blij ze zijn dat ze nu eindelijk hun laatste twee albums aan het publiek kunnen presenteren!

Perish - Black/death metal
In juli van dit jaar verscheen het debuutalbum 'The Decline' van het Duitse trio Perish. Met haar muziek wil de band teruggrijpen naar de melodische black/death metal uit het midden van de jaren '90. Concreet wil dit zeggen dat Perish ijzige old school black metal combineert met de melancholie en sfeer van van bands als Katatonia en Shining. Liefhebbers weten dan genoeg.....

Zaal open om 19.00 uur
Eerste show start om 19.30 uur.
Tickets kosten 23 euro in de voorverkoop.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek