eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
wk 1974 - met johnny rep, rené vd kerkhof en wim rijsbergen
Theatercollege WK 1974 - mmv Johnny Rep, René vd Kerkhof en Wim Rijsbergen
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Het Nederlands elftal heeft weinig indruk gemaakt op het WK in Qatar, Dat was in 1974 wel anders. Dat iconische toernooi, in West-Duitsland, krijgt een unieke herbeleving in het theater. Drie spelers van toen, Johnny Rep, Wim Rijsbergen en René van Kerkhof, kijken onder leiding van presentator/bedenker Eddy van der Ley terug op het toernooi dat Oranje eeuwige roem opleverde, maar net geen wereldtitel.

Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen, maar het liep anders. Toch gaat het WK van 1974 als iconisch de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand. 48 jaar later komt het toernooi in de setting van het theater tot leven.

Johnny Rep en de ex-Helmond Sport-spelers Wim Rijsbergen en René van de Kerkhof nemen de bezoekers, aan de hand van beelden en uitgedaagd door Eddy van der Ley, mee op een sentimental journey. Ze geven verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale. Na de pauze is er voor de bezoekers gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er een meet & greet met de topvoetballers van weleer.


Zaal open vanaf 19.30 uur; show start om 20.00 uur.
Tickets kosten 15 euro in voorverkoop; 17,50 aan de dagkassa.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek