eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
gregoriaans koor utrecht
Gregoriaans Koor Utrecht - Advents en Kerstconcert 2022
75 minuten
zo 18 dec 2022 - 15:30 - Popzaal seated

Ja mensen, dit wordt een speciale muzikale middag. Het Gregoriaans Koor Utrecht komt naar de Cacaofabriek om hun fantastische Gregoriaanse zangpartijen te laten schallen door onze popzaal....

Het Gregoriaans Koor Utrecht (GKU)werd opgericht in 1968 door JAn Boogaarts, die het koor leidde tot 1998. Sindsdien staat het koor onder leiding van Anthony Zielhorst. Het koor bestaat momenteel uit 15 zangers. Het koor stelt zich ten doel het gregoriaans als cultuurgoed en als liturgische zang te behouden, te presenteren en te stimuleren. Hiertoe verleent het koor medewerking aan liturgische vieringen, concerten en radio- en televisieopnamen. Ook heeft het koor vanaf 1973 vele grammofoonplaten en cd’s uitgebracht.

De meeste optredens van het koor vinden plaats rond Pasen en dan in de kathedraal van Utrecht. Een andere traditie van het koor is het zingen in de Ambrosiaanse mis van de Openbaring des Heren (Epifanie), die jaarlijks op Driekoningen gevierd wordt.

In het Nederlands muziekleven is het Gregoriaans Koor Utrecht al 52 jaar een constante factor. Het is de bedoeling van het koor om ook in de toekomst aan het gregoriaans alle aandacht te geven, zodat iedereen kennis kan nemen van deze basis van de Westerse muziek. Vandaar ook dat het koor vanmiddag in een voor hen aparte setting gaat optreden; de popzaal van de Cacaofabriek.

Deuren open vanaf 15.00 uur; optreden start om 15.30 uur.
Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek