eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
krienouwa
Krienouwa - Casual Silence en Nem Q
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Krienouwa is een muziekreeks waarin we elke maand 2 bands met een connectie met Helmond (van geboren en getogen, tot ik werk of studeer daar nu)de gelegenheid geven om op ons geweldige podium van de popzaal te staan om zo hun muzikale kunsten te kunnen laten horen en zien.

Vanavond is het de beurt aan Casual Silence en Nem Q.

Ja, je leest het goed. Casual Silence. Ze zijn terug van heel lang weggeweest. De band werd opgericht in 1993, aanvankelijk als rock-coverband maar al snel groeide de band uit tot een melodieuze rockband met voornamelijk eigen werk, waarin melodieuze composities, autobiografische teksten en invloeden uit de rock, symfo, pop en progressieve metal, moeiteloos worden verweven tot boeiende songs. Het debuutalbum ('Bad Side Memories') verscheen in 1997 vooral na de release van de 2e cd verscheen de naam ‘Casual Silence’ regelmatig in de popbladen en werd de band een bekende naam in de regionale rockscène.

De band deelde het podium met grote bands als Tony MacAlpine & Virgil Donati, Epica, Focus, Alquin, Kayak, Jadis, Landmarq, The Watch, Pain of Salvation, Arena en Saga.

In maart 2011 steeg de band boven zichzelf uit met het album ‘Vertical Horizon’, maar vervolgens werd het plotseling erg stil rondom de band. Onder het motto ‘stoppen op je hoogtepunt’ werd de stekker eruit getrokken en vervolgde ieder bandlid zo zijn eigen muzikale pad, echter zonder elkaar werkelijk uit het oog te verliezen. Toch bleef het ruim 10 jaar lang stil rondom Casual Silence. Maar… daar komt nu verandering in! Want ook hier stroomde het muzikale bloed waar het niet gaan kan en de drang om samen als vrienden weer lekker muziek te maken overheerste. Daarom zochten de bandleden elkaar in het najaar van 2021 weer op en besloten Casual Silence nieuw leven in te blazen. Hoe geweldig dat klinkt kun je vanavond horen tijdens deze editie van Krienouwa. De band zal in een enerverende show een ‘best of’ van al hun albums ten gehore brengen. En laat dit de voorbode zijn voor een nieuw Casual Silence tijdperk waarin oude en bekende nummers verweven worden met nieuw materiaal. Casual Silence is ‘Back Again’!

De avond wordt geopend door Nem Q, zeker ook geen onbekenden aan het melodieuze (prog)rock front. De band bestaat inmiddels al ruim 15 jaar en ondanks deze leeftijd, weten zij iedere keer een stap vooruit te zetten en verder te komen in het creëren van een eigen geluid. In januari 2017 verscheen het derde album 'Fault Lines', een album waarop de songs weer sterk verschillen in dynamiek en sfeer. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opvolger van 'Fault Lines'. Wie weet verrast Nem-Q je vanavond wel met iets nieuws....

Zaal open vanaf 20.15 uur; show start om 20.30 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek