eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
urban sports & culture festival
Urban Matterz - Urban Sports & Culture Festival
420 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Het gezelligste HipHop en Urban Festival van Brabant is terug! Ook deze 6e editie weer met alle onderdelen waar bezoekers uit binnen en buitenland jaarlijks naar uitkijken: het gratis Urban Sports & Culture Festival en de spectaculaire UrbanMatterz Dance Battles.

Vanaf 10.00u is het volle bak Urban in en rondom De Cacaofabriek op deze gratis toegankelijke Festivalzondag. Een breed scala aan Urban Sport & Culture disciplines waarbij vervelen geen optie is. Kom kijken, probeer het zelf of doe mee met een van de workshops: BMX, straatvoetbal, steps, skateboarden, basketbal, inline skaten, calisthenics en Graffiti.

DANCE BATTLES
Dancecrews uit binnen- en buitenland, zullen de strijd met elkaar aangaan tijdens de Break & Stand-Up Dance Battles. Hiervoor wordt een spectaculaire Battle-area gebouwd in de foyer van De Cacaofabriek, zodat het publiek maximaal kan kijken en genieten!

Net als bij de vorige edities van UrbanMatterz, spit Host Terence "Machete" van Lange de battles aan elkaar en staat DJ Cutnice garant voor opzwepende beats.
Voor het juryteam wist UrbanMatterz weer enkele toptalenten van de Nederlandse dans scene te strikken. Zij hebben de zware taak om alle battles te beoordelen. Dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te dansen, laat een groep jongeren onder de naam 'Specials' zien tijdens demonstraties tussen de battles door.

SKATEPARK
Op het festivalterrein zal een skatepark worden opgebouwd bestaande uit:
Een Miniramp, een Pumptrack en een Minipark (street)

Lokaal Urban talent verzorgt demo's en workshops!

FREERUNNING
Commit Freerun pakt dit jaar uit met een grote jam voor freerunners. Met een nog grotere en dikkere opstelling dan voorgaande jaren, zullen er voor zowel ervaren freerunners als beginners voldoende uitdagingen liggen. Skills kunnen getest worden op basis van free practice, maar er worden ook workshops gegeven.

2vs2 PANNA KNOCKOUT
Voor de straatvoetballers zijn er twee pannakooien en kan mee worden gedaan met een 2vs2 tournooi. Natuurlijk zijn er ook hooghoud challenges!

3vs3 BASKETBAL
Ook hier een tournooi 3vs3 met twee poules van 5 teams. Afsluiting met finaleronde. Buiten het toernooi kan er vrij gespeeld worden.

ROLSTOELBASKETBAL:
In samenwerking met het 'Fonds Gehandicapten Sport' en 'Uniek Sporten De Peel,' worden er rolstoelbasketbal workshops en demo's gegeven.


URBAN ART
Er zal een grote ‘free graffiti kids wand’ zijn, waar kinderen onder begeleiding aan hun eigen kunstwerk kunnen werken.
Ook komen er lokale en nationale graffiti artiesten live painten. Kom kijken hoe deze getalenteerde kunstenaars te werk gaan!

URBAN MARKET
Nieuw dit jaar is de UrbanMarket waar de vetste HipHop merchandise, art & music te koop zal worden aangeboden.

URBAN KIDS
Voor de allerkleinsten is er een springkussen, een kleurtafel en een kleine goalie.

Kortom: een hele zondag vol activiteiten die je niet mag missen!

zoek