eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
vijfde afbeelding van artiest
golden era of hip hop - urban matterz
Urban Matterz - Golden Era Hip Hop ConcertNight
240 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Het gezelligste HipHop en Urban Festival van Brabant is terug! Ook deze editie weer alle onderdelen waar bezoekers uit binnen en buitenland jaarlijks op afkomen. Een HipHop concertavond vol unieke en eenmalige optredens door uitsluitend de allergrootsten uit de HipHop geschiedenis, het gratis Urban Sports & Culture Festival én de spectaculaire UrbanMatterz Dance Battles! Nieuw dit jaar is de UrbanMarket waar de vetste HipHop merch, arts & music te koop zal worden aangeboden.

INTERNATIONAAL
Het UrbanMatterz Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationale speler binnen de Oldschool HipHop scene. Met imposante line-ups vol HipHop grootheden uit binnen- en buitenland. Extince, Starrlight, Grand Wizzard Theodore, Melle Mel en Scorpio, Just Ice, Rahzel, T-la Rock, Kurtis Blow, Schoolly D, Newcleus, King Bee, Divorze, Roxanne Shante, 24K, Stetsasonic, Dj Rockin' Rob, Damn, Daddy Freddy, de Jungle Brothers, Mantronix en Wondress! Allemaal stonden ze garant voor unieke, eenmalige optredens in een uitverkochte zaal.


LINE-UP GOLDEN ERA HIPHOP CONCERTAVOND

TUFF CREW
‘Philly’s first Rap Supergroup’ TUFF CREW gaat zijn plek opeisen in het rijtje HipHop Legends dat UrbanMatterz inmiddels heeft mogen ontvangen. Met hun klassiekers als ‘My Parta Town’ en ‘Back To Wrek Shop’ zullen ze op zaterdag 24 september een exclusieve show brengen in De Cacaofabriek tijdens het UrbanMatterz Festival, editie 2022! De volledige crew komt voor het eerst naar Europa en waar ga je dan heen? Juist! UrbanMatterz…

JERU THE DAMAJA
Met zijn debut ‘Come Clean’ verzekerde Jeru zich samen met DJ Premier direct van een plek in de HipHop-geschiedenis. In de meest creatieve periode van de HIPHOP (Golden Era) wisten zij een stijl te ontwikkelen die zo afwijkend was, dat het wel een succes moest worden. Na ‘Come Clean,’ volgden nog meerdere hits die uiteindelijk samengebracht zijn op het album ‘The Sun Rises in the East.’

BLACK SHEEP (DRES)
Als duo maakten ze onderdeel uit van de Native Tongues. Een beweging die zich afzette tegen de verheerlijking van rijkdom, sex en geweld waar veel rap artiesten zich mee profileerden. De catchy, melodieuze beats & rhymes van Drez en Mista Lawnge staan garant voor een lekkere laidback vibe. Maar vergis je niet; speciaal voor de ‘The Choice is Yours,’ zal het dak van De Cacaofabriek extra worden vastgezet.

SCHOOLLY D
Schoolly D, cultfiguur, rap icoon, animatie-character en de absolute uitvinder van het gangster rap genre. Samen met DJ Code Money maakte hij legendarische nummers. Niet alleen door de ongeremde ganster raps van Schoolly maar ook door in die tijd ongekend harde beats en scratches van DJ Code Money. Alles lekker over de top en met een vette knipoog. Zet je schrap voor een eigenzinnig en ongetwijfeld memorabel optreden van deze excentrieke rap-legende!Tickets:
Tijdens de presale (tot 24 juni a.s.) kost een ticket 40 euro. Daarna 45 euro.

Zaal open vanaf 19.00 uur; show start om 20.00 uur

URBAN MATTERZ FESTIVAL
Net als de vorige edities, is er tijdens het UrbanMatterz Festival in en rondom De Cacaofabriek in Helmond, van alles te beleven. Na de concertavond op 24 sept kun je 25 sept komen genieten van de altijd energieke Dance Battles. Op het Festivalterrein rondom De Cacaofabriek zijn er voor jong en oud spectaculaire Urban Sports. Ook kun je genieten van diverse Urban Arts of deelnemen aan verschillende workshops. Allemaal gratis te bezoeken, bekijken en te beleven!

Nieuw dit jaar is de UrbanMarket waar de vetste HipHop merch, art & music te koop zal worden aangeboden. Door een unieke samenwerking met Fonds Gehandicapten Fonds en met ‘Uniek Sporten de Peel,’ is er speciale aandacht voor inclusiviteit: iedereen moet kunnen meedoen! Kinderen kunnen ook zelf gaan ervaren hoe het voelt, om met een beperking te sporten.

24 & 25 SEPT: WEEKENDJE WEG
Wil je vooral genieten van HipHop en helemaal nergens over na hoeven denken? Boek dan vast je kamer in het Fletcher hotel op loopafstand van De Cacaofabriek en gebruik de code UrbanMatterz voor een fijne festival-korting! Ook voor een ‘drink je drankje slik je slokje’ of een lekker hapje eten kun je bij De Cacaofabriek terecht. De culturele hotspot beschikt over een sfeervolle Brasserie en een geweldig terras. Daarbij zullen er tijdens het festival divers kraampjes zijn waar je het nodige soulfood kunt nuttigen. Wil je toch iets anders? Het centrum van Helmond met vele horeca gelegenheden, ligt op loopafstand van het festivalterrein!

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek