eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
vijfde afbeelding van artiest
the great old ones - the spirit - perish - fractured insanity
Hellmouth - The Great Old Ones & The Spirit & Perish & Fractured Insanity
300 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Hellmouth in Helmond! Tijdens deze Hellmouth-avonden staat harde muziek centraal. De nadruk zal liggen op black, death -en thrash metal. Vanavond dus de eerste editie; we hebben er zin in, wij hopen jullie ook.

De line up van de eerste Hellmouth is als volgt:

The Great Old Ones - Black metal uit Frankrijk
De naam van deze band komt uit 'The Call Of Cthulhu’ van schrijver H.P. Lovecraft; een man die de band nadrukkelijk inspireert. Van teksten tot hun outfits; het is allemaal terug te voeren naar het werk van de fantasy (horror)schrijver. The Great Old Ones staat voor grootse, epische en tegelijk akelig aandoende black metal die de luisteraar overspoelt met horrorbeelden. Op hun 4e en laatst studioalbum 'Cosmicism’,één van de black metal hoogtepunten van 2019, hoor je razendsnelle black metal, maar de Fransen deinzen ook niet terug voor meer freaky doompatronen.

The Spirit - Black/death metal uit Duitsland
Twee maanden geleden verscheen het derde album 'Of Clarity And Galactic Structures' van The Spirit, als opvolger van 'Cosmic Terror', dat verscheen tijdens de corona pandemie. Op dit nieuwe album gaan meesterbrein Matthias Trautes (zang, gitaar, bass) en drummer Manuel Steitz wéér een stapje verder in het ontwikkelen van een unieke sound: The Spirit speelt werkelijk virtuoze progressieve black/death metal. Vanwege corona kon de band de afgelopen twee jaar slechts 12 shows spelen. Je kunt je voorstellen hoe blij ze zijn dat ze nu eindelijk hun laatste twee albums aan het publiek kunnen presenteren!

Perish - Black/death metal uit Duitsland
In juli van dit jaar verschijnt het debuutalbum 'The Decline' van het Duitse trio Perish. Met haar muziek wil de band teruggrijpen naar de melodische black/death metal uit het midden van de jaren '90. Concreet wil dit zeggen dat Perish ijzige old school black metal combineert met de melancholie en sfeer van van bands als Katatonia en Shining. Liefhebbers weten dan genoeg.....

Fractured Insanity - Death metal uit België
Fractured Insanity speelt death metal van het meest brute soort. Als referenties worden bands als Suffocation, Decapitated, Hate Eternal en Krisiun genoemd. Niet verkeerd dus! Op 'Massive Human Failure', hun laatst studioalbum uit 2020, horen we dat de band ook invloeden uit de black metal en Poolse death metal in haar muziek heeft verwerkt, wat maakt dat de overall sound van de Belgen nog meer met een groove pulseert. De vier mannen van de band staan te trappelen om hun muziek na bijna twee jaar verplichte coronastilte over jullie uit te strooien,

Zaal open vanaf 19.00 uur; optredens starten om 19.30 uur.
Tijdschema van de avond verschijnt later!

Tickets kosten 23 euro in de voorverkoop.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek