eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
baptiste w. hamon - tour 2022
Baptiste W. Hamon - Jusqu’à La Lumière Tour 2022
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Matthijs en Rob, letten jullie op? Wat een bijzondere combinatie: Franstalige chansons met Amerikaanse country en americana á la Townes Van Zandt. Parijzenaar Baptiste W. Hamon doet het. En vanavond kun je dat horen in de Cacaofabriek.

Tijdens een van zijn zeldzame bezoeken aan Frankrijk doopte de Amerikaanse country- en folkmuzikant, zanger en verhalenverteller Townes Van Zandt – een van de absolute helden van Baptiste W. Hamon – zijn croissant in een groot glas Jack Daniels. Als ontbijt. Een bizarre kruising van Amerikaanse en Franse tradities, en een treffende metafoor voor de muziek van Baptiste W. Hamon. Met Jusqu’à La Lumière’ brengt de Parijzenaar zijn derde album uit.

Het nieuwe album kent één Engelstalig nummer: ‘Laughter Beyond The Flames’, een duet met de Noorse singer-songwriter Ane Brun. Een andere samenwerking betreft ‘Je M’abandonne à Toi’, waarvoor de Nederlander Diederik van den Brandt alias Aidan & The Wild de muziek schreef. Afsluiter ‘Revoilà Le Soleil’ is een cover van Hamons landgenoot Jacques Bertin, die het nummer in 1968 uitbracht.

Baptiste W. Hamon heeft na de release van debuutalbum ‘L’insouciance' in 2017 veel in Nederland gespeeld, met shows op festivals als ESNS, Into The Great Wide Open en TakeRoot en TV-optredens bij De Avondetappe en Vrije Geluiden. Ook rondom het verschijnen van opvolger ‘Soleil, Soleil Bleu’ (2019) waren de kritieken lovend. “Negen verstilde Franse americanachansons van intrigerende schoonheid”, schreef de Volkskrant. Optredens in onder meer Paradiso en op het Once In A Blue Moon festival volgden. Naar aanleiding van de release van ‘Jusqu’à La Lumière’ zal Hamon daarom nu weer op de Nederlandse podia te zien zijn, waaronder dus in Helmond.

Voor en na de show zal het DJ duo Les Filles Musique zorgen voor fijne muziek.

Zaal open vanaf 20.15 uur; show start om 21.00 uur

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek