eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
verzot op - jan swerts
Verzot Op - Jan Swerts Trio
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Verzot Op is een nieuwe reeks in de Cacaofabriek. Elke maand, op een donderdagavond, kun je genieten van Belgische live muziek in onze popzaal, een speciaal Belgisch biertje van de maand en een Belgische film in één van onze filmzalen.

We trappen Verzot Op af met Jan Swerts. Zijn nieuwe album, ‘Oud Zeer’, is een muzikaal grafduinen. De plaat bevat tien pianonummers die allen vernoemd zijn naar grafschriften die Swerts de afgelopen jaren op begraafplaatsen tegenkwam. Van opener 'Deze Kille Grond' over ‘Het Ongekend Nadezen’ tot afsluiter 'Alles Vergaat, Alles Verdwijnt'. Muzikaal is ‘Oud Zeer’ een stuk kaler, een pak meer uitgebeend dan zijn vorige albums. Piano, stem, hier en daar wat gitaar of strijkers: daar blijft het bij. En stipte hij voorheen graag de invloeden van Nick Drake, Jotie T’ Hooft en Wim Mertens aan, dan liet Swerts zich deze keer vooral inspireren door ‘The Raven’ van Edgar Allen Poe en ‘Hejira’ van Joni Mitchell (“There’s comfort in melancholy”).
‘Oud Zeer’ is een memento mori, waarop Swerts in zijn typische mix van singer-songwriter en klassiek de luisteraar herinnert aan het troostende feit dat we er weldra nooit meer zullen zijn.

Zaal open vanaf 20.00 uur, optreden start om 21.00 uur.
Tickets kosten 12,50 euro.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek