eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
golden earring moontan - iconic albums
Iconic Albums - Moontan by Golden Earring
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Tijdens de reeks Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt.

'Moontan' werd uitgebracht in 1973 en is het enige album van de Earring dat in de Verenigde Staten de gouden status heeft bereikt. Op dit legendarische album staat natuurlijk 'Radar Love', de grootste hit ooit van de Haagse band. De ultieme auto-song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. En ook 'Candy’s Going Bad' komt uiteindelijk binnen in diezelfde hitlijst.

“Ik kijk met veel plezier terug op de opnames in de Soundpush studio in Blaricum. Al hadden we toen niet echt door dat Radar Love zoveel impact zou hebben.”
Andere nummers als 'Just Like Vince Taylor' en 'Vanilla Queen' groeiden uit tot Earring-klassiekers, waarbij 'Vanilla Queen' zelfs tot in het laatste optreden in Ahoy in 2019 een belangrijke rol speelde in de live set. “Op Vanilla Queen zijn twee samples van Marilyn Monroe te horen, naast erg interessante andere geluidseffecten”, legt Rinus Gerritsen uit, die aangeeft dat de Earring tijdens 'Moontan' zichzelf veel vrijheid permitteerde.

Naast de bassist zullen zanger en tekstschrijver Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk hun verhaal vanaf groot scherm doen. Ook saxofonist Bertus Borgers, die aan enkele nummers meewerkte, komt aan het woord. Andere ooggetuigen van het iconische album zullen ook te horen en te zien zijn tijdens deze unieke avond. Rinus neemt de mastertapes van 'Radar Love' en 'Vanilla Queen' mee om bezoekers deelgenoot te maken van het ontstaansproces van deze Earring-klassiekers. Kom dus langs en dompel je een avond lang onder in het unieke verhaal van vier Haagse vrienden, die muzikale wereldgeschiedenis schreven.

Zaal open om 15.00 uur; aanvang 15.30 uur.
Tickets kosten 15 euro.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek