eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
iconic albums - mental floss for the globe
Iconic Albums - Urban Dance Squad Mental Floss For The Globe
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Tijdens de reeks Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt.

Vanmiddag staat een van de allerbelangrijkste albums uit de Nederlandse popgeschiedenis centraal: 'Mental Floss For The Globe' van Urban Dance Squad. Arjen de Vreede (DJ DNA) wordt live op het podium geïnterviewd en andere hoofdrolspelers vertellen hun verhaal vanaf groot scherm. Ook zijn er unieke beelden uit die tijd te zien.

Tijdens de eerste jamsessie in december 1986 weten Rudeboy, Sil, DJ DNA, Magic Stick en Tres Manos het: we horen iets dat we nog nooit hebben gehoord. De Urban Dance Squad is geboren. De muzikale mix van het vijftal is hun tijd ver vooruit. Gitaren, raps, een dj en een funky ritmesectie. Zoveel meer dan de som der delen.
“We hadden een goede muzikale chemie met zijn vijven en tot in Amerika was men enthousiast over ons geluid”, aldus DJ DNA. Het debuut 'Mental Floss For The Globe' uit 1989 slaat wereldwijd in als een bom en tijdens de Amerikaanse tour willen bands als Red Hot Chili Peppers en Metallica op de gastenlijst. Single 'Deeper Shade Of Soul' haalt in maart 1991 nummer 21 in de Billboard Hot 100. En de legende wil dat Rage Against The Machine wordt opgericht nadat Tom Morello de Squad uit Utrecht ziet spelen.

afgesloten met een live act die de muzikale erfenis van UDS eer zal aandoen. Kom dus langs en dompel je een avond lang onder in het unieke verhaal van vijf Nederlandse jongens die met hun muziek hun tijd ver vooruit waren.

Iconic Albums; Behind the Music is een interactieve talkshow van video interview platform FaceCulture onder leiding van Martin Kuiper. Tijdens een twee uur durende ‘live documentaire’ leer je als bezoeker je favoriete artiest echt kennen. In eerdere edities werden gasten als Typhoon, Torre Florim, Kovacs en Ernst Jansz geïnterviewd op basis van fragmenten uit speciaal opgenomen interviews met intimi die vertellen over de artiest.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek