eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
filmconcert koyaanisqatsi door we stood like kings
We Stood Like Kings - Filmconcert Koyaanisqatsi USA 1982
90 minuten
vr 17 jun 2022 - 20:30 - Zaal 3

In Museum Helmond is van 10 april tot en met 11 september de expositie Antropoceen te zien. De Cacaofabriek sluit daar graag bij aan middels een randprogramma. Vanavond doen we dat in de vorm van een Filmconcert door We Stood Like Kings. In 1982 verscheen de cultfilm Koyaanisqatsi van Godfrey Reggio; een prachtfilm die vooral ook werd geroemd om de geweldige, complementaire muziek van Philip Glass.

Liefhebbers van instrumentale muziek en stille film kunnen hun hart ophalen met 'Koyaanisqatsi' in de uitvoering van het Brusselse kwartet We Stood Like Kings.
De band staat na drie albums en meer dan 230 shows bekend als dé act die meesterlijke filmwerken op muzikale wijze nieuw leven inblaast. Zo kwam het ensemble in 2017 met het idee om een volledig nieuwe soundtrack te componeren bij de beroemde cultfilm 'Koyaanisqatsi', waarvoor Philip Glass in 1982 de muziek maakte. Waar Glass destijds inzette op vocaal werk ondersteund door de piano, horen we bij We Stood Like Kings een originele, eigen versie. Ze laten zich daarbij inspireren door het origineel van Glass, maar ook door Pink Floyd, Chopin en Mogwai. Dompel je deze avond onder in het muzikale universum van We Stood Like Kings dat wonderschoon vermengt met de prachtige filmbeelden op de achtergrond.

Kaarten voor deze voorstelling kosten 16 euro.
Aanvang Filmconcert is 20.30 uur.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

alle concerten