eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
canto ostinato en het beste van einaudi door jeroen van veen
Jeroen van Veen - Speelt Canto Ostinato & The Best of Einaudi
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Dit is de verplaatste show van 29 december 2021. Jeroen van Veen komt naar de Cacaofabriek om ons mee te nemen op een geweldige muzikale reis met zijn geweldige pianospel. Vanavond kun je genieten van zowel de Canto Ostinato als het beste werk van Ludovico Einaudi.

Allereerst voor wat betreft de Canto Ostinato: Simeon ten Holt schreef dit werk voor toetsinstrumenten, waarbij de uitvoerder een grote mate van vrijheid heeft in de uitvoering van het werk. Deze bepaalt niet alleen wat en hoe het klinkt, maar ook hoe vaak patronen en secties herhaald worden. Hiermee is een flexibele compositie ontstaan, waarbij de lengte kan variëren van 60 tot 90 minuten. Jeroen Van Veen heeft de oerversie van Canto Ostinato van Ten Holt geanalyseerd en kan ook deze live spelen (solo). De duur van deze versie is 30 minuten.

Van Veen was jarenlang bevriend met de componist die in 2012 overleed. Hij is groot pleitbezorger van de werken van Ten Holt in binnen- en buitenland.

The Best of Einaudi:
Jeroen van Veen speelt een programma met de bekendste werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi, geschreven voor één piano. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film 'Intouchables' (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

De muziek van Einaudi heeft al vele harten gestolen en staat hoog in de hitlijsten. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame, rustgevende klanken om bij weg te dromen. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf en kom vanavond naar De Cacaofabriek voor The best of Einaudi.

Zaal open vanaf 20.00 uur. Voorstelling start om 20.30 uur.
Het gaat hier om een seated productie.
Kaarten kosten 17,50 euro in voorverkoop; 20 euro aan dagkassa.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek