eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
giants of progrock
Giants Of Progrock - Pink Floyd, Genesis & King Crimson
240 minuten
za 28 jan 2023 - 19:00 - Popzaal

Giants of Progrock is een vier uur durend Progrock spektakel, waarbij de muziek centraal staat van Pink Floyd (door Absolutely Floyd), Genesis (door Genesis Project) en King Crimson (door Thrak) oftewel de beste progrock muziek die de wereld kent.

Absolutely Floyd is een 11-koppige band die in 2007 werd opgericht en inmiddels is uitgegroeid tot een graag geziene gast op festivals, theaters en podia. De band behoort inmiddels tot de meest populaire Pink Floyd tributes van Europa. Een AF-concert staat bol van prachtige videobeelden en een fantastische lichtshow.

Genesis Project werd in 1999 opgericht en heeft in verschillende bezettingen over de jaren heen allerlei shows gegeven waaronder integrale uitvoeringen van 'The Lamb Lies Down On Broadway', 'Selling Foxtrot' en diverse best-of-shows uit verschillende perioden van Genesis.

Thrak speelt materiaal van (volgens vele) King Crimson’s meest creatieve periode: 1972- 1974 en streeft ernaar om dezelfde sound te reproduceren op het podium.Verwacht messcherpe gitaarpartijen met smerige randjes, creatieve percussie in de vreemdste maatsoorten, fuzzed wah wah baspartijen, elektrische en akoestische vioolsounds en dikke Mellotron geluiden: alle ingrediënten voor een avond van Prog Rock in zijn puurste vorm.

Het tijdschema voor deze avond communiceren we in de weken voorafgaand aan de show.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek