eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
bullhorn - wouter planteijdt
Wouter Planteijdt - Bullhorn
90 minuten
vr 15 mrt 2024 - 21:00 - Popzaal

Vele jaren was hij de gitarist van kleinkunstenaren (Sanne Wallis de Vries, Paul de Munnik, Jeroen van Meerwijk, Maarten van Roozendaal, Viggo Waas, Ricky Koole, etc.)maar nu is het tijd voor Planteijdt!

Soms dienen zich liedjes aan die een eigen ‘vehikel’ behoeven. In het voorjaar van 2016, na de tour rond het 10de Sjako! album ‘the 10th’, lazerden zomaar de liedjes voor ‘Bullhorn’ uit het plafond van Wouter Planteijdt’s werkkamer. Hij vond drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts die ritme geven aan zijn riffs. Muzikanten uit de buitencategorie. De nieuwe liedjes kennen een meer open en akoestisch geluid dan uit zijn Sjako! tijd. Ze passen het beste in het genre Americana, roots,blues, pop maar soms ook een jazzy-sound.

Later verscheen het album ‘Wouter Planteijdt – Bullhorn’ zowel digitaal, als op cd en vinyl bij Zip Records. En het werd tijd. Tijd voor Planteijdt. Uit de schaduw moest hij. En in de spotlights. In ‘Bullhorn’ herkennen we ineens weer die fantastische frontman van Sjako! Ongelooflijk hoe deze man gitaar kan spelen!

Hij bleef jaren op de achtergrond. Nu treedt Wouter Planteijdt (weer) naar voren. Krijgt zijn gitaar de hoofdrol. Zijn prachtige solo’s. Zijn virtuoze techniek. Zijn fijnzinnige touch. Wouter beheerst ondertussen ook de kunst
van het weglaten en schreef voor ‘Bullhorn’ eerlijke, spannende songs. Het is tijd voor Planteijdt. En dat werd tijd.

Music Maker schreef: "‘Authentiek vakmanschap’ en ‘Sterke arrangementen, smaakvolle exposities en prachtige melodielijnen’, terwijl Parool schreef: 'Dit is een man die muziek in- en uitademt’. ‘Mijn hemel, wat kan hij gitaar spelen’.

Kaarten voor deze geweldige muzikale ervaring kosten 15 euro.
Deuren open om 20.30 uur; aanvang show 21.00 uur.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek