eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
mosaic tour 2021 - lesoir
Lesoir - Mosaic Tour 2021
75 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Met 10 jaar tussen de release van de debuutplaat en deze vijfde langspeler, durft Lesoir met trots te zeggen dat 'Mosaic' de plaat is geworden die Lesoir eindelijk écht definieert. Tof dus dat de band het nieuwe album komt laten horen in de Cacaofabriek.

Op 4 mei van vorig jaar bracht Lesoir haar nieuw album 'Mosaic' uit, wereldwijd uitgebracht ia Glasville Records. Met dit 5e album in 9 jaar tijd verschuift de muzikale stijl van de Limburgse band weer een beetje verder van (symfonische) artrock naar meer dynamisch en open.

Na de release van het album zou de band gaan touren in eigen land, Engeland, Duitsland en Scandinavie, maar door het coronavirus konden al die plannen de ijskast in.

Doordat de band in het voorjaar van 2019 weken lang mocht openen voor de Poolse band Riverside, kreeg de band een enorme boost qua aandacht van zowel pers als publiek. lbum. Dat zorgde ervoor dat de band aansluitend aan die tour meteen wilde gaan schrijven want de creativiteit borrelde tot aan het plafond.

De band leert gaandeweg haar bestaan de kneepjes van het vak, maar ook de
spelregels: want gelegd is gelegd. Wat gelegd is, is in het verleden. "Maar ons eigen kunstwerk wordt almaar groter, en het leggen blijft doorgaan. Continu".

Niet alleen tijdens shows maar ook tijdens studio opnames is de band op zijn sterkst als er samen wordt gespeeld. Daarom moest 'Mosaic' het meest dynamische
album worden tot nu toe met een live-feel die de luisteraar zal herkennen als het geluid van gepassioneerde muzikanten die, samen in één ruimte,iets creëren
enkel vanuit een goed gevoel en omwille van die creatie, zonder na te denken over de blauwdrukken van de immer bepalende genres. Gitarist Ingo Dassen zegt hierover: Voor mij is de zin “Life is more than just a blueprint,” de samenvatting van de plaat; de manier waarop we leven en proberen ons privéleven, ons werk, onze vriendschappen en de band te combineren. We kunnen alleen het pad dat we bewandelen accepteren en aanpassen.”
Ook qua teksten ging het deze keer anders dan bij de vorige albums. Zangeres Maartje Meessen: “Het schrijven van teksten voor dit album was een hele uitdaging. Compositorisch gingen we een andere kant op, en nieuwe liedjes lieten minder ruimte voor zang dan voorheen. 'Mosaic' daagde me uit om bescheidener en persoonlijker te worden. Deze keer wat meer van mij en minder van de wereld.”

Aangesterkt met producers -duo John Cornfield (Muse, Supergrass, Ben Howard
en Robert Plant) en Paul Reeve (vocal producer van Matt Bellamy)wordt 'Mosaic' vormgegeven in een 10 dagen durende sessie in Airfield studio (St. Merryn, UK)
van War Of the World gitarist Jo Partridge.

Met 10 jaar tussen de release van de debuutplaat en deze vijfde langspeler, durft Lesoir met trots te zeggen dat 'Mosaic' de plaat is geworden die
Lesoir eindelijk écht definieert.

Kaarten voor deze show kosten 12,50 euro
Zaal open vanaf 19.45 uur; show start om 20.00 uur.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd