eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
opening expo berlin baustelle
Opening Expo - Opening Expo Berlin Baustelle
60 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Vanaf 18 oktober is de tentoonstelling Berlin Baustelle met 14 internationale toonaangevende kunstenaars te zien in de expositieruimte van De Cacaofabriek.

Bram Braam, Nederlandse kunstenaar die werkzaam is in Berlijn, heeft de tentoonstelling samengesteld. De keuze voor de verschillende kunstenaars komt voort uit het persoonlijk netwerk van Braam, met deze kunstenaars voelt hij een artistieke verwantschap.
Verbindend element is de stad Berlijn.
Sinds de ‘Wende’ in 1989 oefent Berlijn een enorme aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Goedkope atelierruimtes en een hang naar experimentele kunst; deze omstandigheden maken Berlijn tot een ideale culturele broedplaats.
De titel Berlin Baustelle verwijst naar de constante transformatie van de stad én naar het atelier en werkplaats. De kunstenaars in deze tentoonstelling laten zich inspireren door de omgeving waarin ze wonen en werken: een smeltkroes van artistieke opvattingen en kruisbestuivingen.

De monumentale expositieruimte van De Cacaofabriek vormt een passende ambiance voor de werken die geselecteerd zijn. De tentoonstelling bestaat uit sculpturale installaties, schilderkunst, fotografie, figuratief en abstract werk.

Met werk van: Dag Berlin, Bram Braam, Isabelle Borges, Jeroen Cremers ,Wolfgang Flad, Wolfgang Ganter , Pierre Granoux, Rijnder Kamerbeek, , Karsten Konrad, , Alanna Lawley, Sandra Meisel, Miriam Temme ,Rutger de Vries, Sinta Werner.
De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met Lage Egal, een labaratorium voor beeldende kunst in Berlijn dat de gangbare mechanismen van kunstpresentaties en bemiddeling op een speelse manier benaderd.

De opening van de expo vindt plaats in de lichtstraat van de Cacaofabriek en start om 18.00 uur.
Om een en ander coronaproof te reguleren, werken we met tickets voor deze opening. Voor het symbolische bedrag van 1 euro koopt u hier een ticket voor het tweede tijdslot van de opening van 18.00 tot 19.00 uur.

zoek