eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
triggers door palinckx en van de pol
Jacq Palinckx - Triggers
65 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Triggers is het nieuwe project van componist/beeldend kunstenaar Jacq Palinckx. Triggers is een 63 minuten durende multimediaperformance voor altviool en film. De live muziek wordt verzorgd door altvioliste Yvonne van de Pol.

Enkele reacties na de eerste voorstellingen:
‘Triggers is een concerto voor altviool en film dat het brein binnendringt’ (Brabant cultureel).

‘Triggers is beklijvend. Hij blijft nog geruime tijd in je hoofd rondspoken ... de manier waarop Yvonne van de Pol de muziek vertolkt, is áf ... haar klanken [zijn] even bedwelmend als de beelden die achter haar rug voortrazen’. (JazzNU)

‘Hitchcock on acid!’

‘Wat een spannende en intrigerende beeld- & klank compositie, respectievelijk hersenkraker en zintuigen-trigger! Nog steeds vliegen ons de associaties en combinatiemogelijkheden om de oren.’

Triggers is de eerste grote filmproductie van Jacq Palinckx. Hij is verantwoordelijk voor zowel de regie als het draaiboek, het camerawerk, de videobewerking en (uiteraard) ook de muziekcompositie.
De interactie tussen de altvioliste Yvonne van de Pol en de film geeft het project een bijzondere laag. Zij speelt niet alleen live, maar heeft ook een centrale rol in de film: als de ‘altvioliste’, maar nadrukkelijk ook als personage.

In een serie van 13 korte films ervaart het publiek een associatieve, surrealistische droomsequentie door een combinatie van gecomponeerde livemuziek, geluidsdecor, elektronische muziek, korte geregisseerde scènes, animaties, homevideo’s, flitsen uit oude films, abstracte videobeelden en geschreven teksten. In Triggers vormen deze elementen als het ware één melodie.

Deuren open vanaf 15.45 uur; show start om 16.00 uur
Kaarten kosten 12,50 euro.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd