afbeelding van artiest
afbeelding van artiest
the band, friends & neighbours - the music of the band
The Band - van Dijsseldonk, Planteijdt en Spanjers Play Music Of The Band
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

OP 20 augustus verschijnt de film 'Once Were Brothers'; een docu over één van de meest toonaangevende bands aller tijden: The Band.

'Once Were Brothers' vertelt het verhaal van deze legendarische muziekgroep uit de jaren ’60, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvonden, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history,” waren aldus de ‘Boss’ Springsteen.

Ja, en daar zit natuurlijk wel wat in als je bedenkt dat Robbie Robertson, Rick Danko, Levon Helm deel uitmaakten van The Band. Om nog maar te zwijgen van de samenwerking met Bob Dylan, begin jaren '70.


Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt nadert de muziek en samenzang van deze helden op verbluffende wijze. In hun nieuwe programma: “The Band, Friends & Neighbours” blijven ze hoogtepunten uit het The Band-Songbook vertolken, maar er komen ditmaal ook wat vrienden op bezoek: Dr. John, Allen Toussaint, Bobby Charles, en -wie weet- Dylan zelf…

Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Dit trio is zo goed op elkaar ingespeeld dat drums niet gemist worden. Zij brengen een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de ‘groove’, dan weer leeg en verstild, maar altijd gebracht met avontuur, smaak en verstand van zaken.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal.
Eric van Dijsseldonk was frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam verder ging met mooie songs maken. Ook vaak te zien als de gitarist van o.a. Ricky Koole en Erwin Nyhoff.
Wouter Planteijdt maakt al ruim drie decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht drie fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij actief als gitarist, songwriter en producer bij o.a. Paul de Munnik en Sanne Wallis de Vries.
Eerder speelden zij met Leo Blokhuis in de theatervoorstelling “The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz”.

Zaal open vanaf 16.15 uur, show start om 16.30 uur.
Kaarten kosten 14 euro.

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

zoek