eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
ode aan paco de lucia - eric vaarzon morel
Eric Vaarzon Morel - Ode Aan Paco De Lucia
75 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Deze voorstelling is uitverkocht Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee.

Eric Vaarzon Morel (1961), zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium in Utrecht.

Vanavond brengt Eric een liefdevolle ode aan zijn grote voorbeeld en zonder twijfel de meest virtuoze en vernieuwende flamencogitarist aller tijden: Paco de Lucía. Hij bracht een revolutie binnen de flamenco teweeg en in dat opzicht kun je hem vergelijken met Mozart of Jimi Hendrix.

Op 25 februari 2014 overleed De Lucía. In Spanje werd twee dagen van rouw afgekondigd en nog diezelfde avond bracht Vaarzon Morel in een lang DWDD-item een zinderende ode aan de maestro. Hij speelde live mee met Paco op een groot scherm. Ook tijdens deze theatertournee. Natuurlijk op zijn geheel eigen wijze, zoals ook zijn grote voorbeeld dat deed: grensverleggend maar geënt op de traditie, altijd recht uit het hart en daarmee voor zijn publiek een bron van inspiratie. Al ataque...con esa guitarra que deja llorar a los sueños...su llanto empieza...ahora!

Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop; dagprijs is 20 euro.
Deuren gaan open om 20.15 uur; show start om 20.45 uur.
Het is een seated productie!

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

alle concerten