eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
mamihlapinatapai
Mamihlapinatapai - Tour 2020
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Onuitspreekbaar goed! Mamihlapinatapai bestaat uit negen muzikanten, een mond vol lettergrepen en een verzameling stijlen waaronder latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Verwacht Spaanstalige wereldmuziek met blazers en opzwepende ritmes, die binnen no-time een glimlach op je gezicht tovert en je laat bewegen als een volleerde salsero of salsera. Dansen, zingen en feesten dus!

Het exotische gezelschap is opgericht door bassist Luciano Varela en toetsenist Fernan Mejuto, beiden opgegroeid in de Spaanse regio Galicië en geïnspireerd geraakt door bands als Manu Chao, Che Sudaka en La Troba Kung-Fú. De jeugdvrienden besloten te verhuizen naar Den Haag om jazz te gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium en om wat extra bij te verdienen begonnen ze met optreden op straat. Andere muzikanten haakten aan en al snel ontstond een vrolijk en hecht collectief, klaar om de wereld te gaan veroveren.

Begin 2017 werd de eerste mijlpaal bereikt; debuutalbum 'Camino del Sol' zag het levenslicht. Daarna startte het grote avontuur langs de vele festivalweides. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland werd met energieke optredens het publiek in extase achtergelaten. De band stond onder andere op festivals als MadNes, Oerol, Zwarte Cross, Wildeburg, Into The Woods, Parkpop, Festival Macumba, Polé Polé, het Ferrara Buskers Festival in Italië en gingen op tour door Spanje.

In 2019 besloten de Mamih’s het rustiger aan te doen om te werken aan nieuw materiaal. In de Trafalgare Studios in Valencia werd het nieuwe album opgenomen dat waarschijnlijk 'Maghía' gaat heten, een verbastering van het Spaanse woord magia wat magie betekent. Het nieuwe album wordt volwassener, politieker en filosofischer dan het debuut. Fernan legt uit: "Het gaat over het bouwen van een muur om gevoelens heen, om zo een onderdeel van de maatschappij te kunnen zijn. Verdrietig en gevaarlijk. Mensen werken te hard en leven te weinig. We leven niet alleen om maar rekeningen te kunnen betalen." Als voorproefje werd eind 2018 al de eerste single 'Plántico' gepresenteerd. Het meest serieuze nummer van de band tot nu toe, maar wel in een dansbaar jasje. "Het gaat over de wereld en hoe de machtige mensen die misbruiken onder het mom van ambitie. Het nummer eindigt met het idee dat als de mensheid zichzelf vernietigd heeft, de wereld kan evolueren", aldus Luciano.

Het wordt een muziekfeest vanavond!
Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop/dagprijs is 15 euro.
Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd