eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
henrik freischlader band
Henrik Freischlader Band - Live Tour 2020
100 minuten
Geen voorstellingen gevonden

De Duitse grootmeester Henrik Freischlader komt naar de Cacaofabriek! Hoe mooi is dat. Freischlader heeft inmiddels zijn sporen wel verdiend als zanger/gitarist, vooral binnen de wereld van de blues, maar zeker ook daarbuiten.

Na vele muzikale experimenten, als trio maar ook met een 8 mans bigband, is Freischlader terug bij de muziek waar het ooit allemaal mee begon: de blues.

Old school is the new rule: hij tourt weer met een busje, speelt in de clubs en wil het contact voelen met het publiek; hij zoekt de interactie met de echte muziekliefhebbers.

De mannen die nu met hem samen op het podium staan delen die passie voor het maken van échte muziek. Het zijn stuk voor stuk meer dan begenadigde muzikanten, die schijnbaar moeiteloos - maar altijd met passie - hun instrument bespelen. Drummer Moritz Meinschäfer houdt van een droge sound en een flinke groove, bassist Armin Alic maakt het ritmisch fundament compleet met delicate, maar soms ook flink pompende basslijnen. Om het spel van toetsenist Roman Babik te omschrijven als 'eclectisch' is een understatement; met zijn Hammond, zijn Rhodes, en zijn Wurlitzer piano is alles mogelijk! En als saxofonist heeft men Marco Zügner aangetrokken, die met zijn 'smooth' spel fijne, subtiele duels aangaat met de gitaar van de meester.

Freischlader is een autodidakt op de gitaar; hij gebruikt geen speciale technieken maar vertrouwt simpelweg op zijn intuïtie en emotie. Wanneer Henrik zijn gitaar bespeelt hoor je puurheid, eerlijkheid, warmte en volwassenheid.

Het kwintet gaat nu touren door heel Europa en zullen tijdens deze tour zowel nieuw materiaal spelen, maar natuurlijk ook wat oudere klassiekers. De nadruk zal sowieso liggen op (spel)plezier!

Zaal open vanaf 20.00 uur; show start om 21.00 uur.
Kaarten kosten 20 euro in de vvk; dagprijs is 23 euro.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd