eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
lazuli - support kaltenecker - marko
Lazuli - The Fantastic Tour 2021
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Hoe gaaf is dit! Lazuli - de weergaloze progband uit Frankrijk - komt voor een concert naar de Cacaofabriek ter promotie van hun nieuwe album, dat in 2020 verscheen, 'Le Fantastique envol de Dieter Böhm'.

Lazuli komt uit het zuiden van Frankrijk en werd opgericht in 1998. Muzikaal begeeft de band zich in het schemergebied van rock, progressieve muziek, wereldmuziek en poezie.
De band staat vooral ook bekend vanwege het gebruik van veel verschillende, soms exotische, instrumenten zoals marimba en de Franse hoorn, maar vooral ook door een instrument dat is ontwikkeld door Claude Leonetti, de Leode. Vanwege een motorongeluk kon Leonetti zijn linkerarm niet meer gebruiken en aangezien hij als gitarist toch graag een instrument wilde blijven spelen, bedacht hij zelf een alternatief. Een instrument dat de meest vreemde geluiden kan produceren.

De band schrijft sterke songs, de teksten worden kraakhelder in het Frans gezongen en de instrumentatie is verbluffend inventief. Vooral live is de band een lust voor het oor (en het oog).

Dit mag je dus niet missen!

En alsof dat nog niet genoeg is hebben we als support Kaltenecker - Marko weten te strikken. Het duo bestaat uit Zsolt Kaltenecker en Adam Marko, twee van de beste muzikanten uit Hongarije. De twee vormen de spil van het hogeschool gezelschap Special Providence, maar als duo gaat het muzikaal een heel andere kant op. Kaltenecker staat voor een mix van breakbeat tot downtempo, van trip-hop en jazz, tot de meest uiteenlopende elektronische stijlen, uitgevoerd door twee instrumenten: keyboards en drums. Deze minimale bezetting is zeer uitdagend en geeft de beide topmuzikanten volop de gelegenheid om helemaal los te gaan.

Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop; de dagprijs is 25 euro.
Deuren open vanaf 20.15 uur; show start om 21.00 uur.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek