afbeelding van artiest
afbeelding van artiest
nits
Nits - Knot Tour 2020
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Vanwege de onzekere situatie als gevolg van de covid19-richtlijnen zal het optreden van Nits worden verplaatst. Op dit moment zijn we samen met het management op zoek naar een nieuwe datum. NITS is al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland, met een ontzagwekkend oeuvre. Nog immer onderweg met concerten vol dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie, alles met een stijlvolle veelzijdigheid.

Het nieuwe album van de NITS, “Knot” (november 2019) bevat elf songs, opgenomen in hun eigen “Werf” studio in Amsterdam. De muziek is ontstaan uit improvisaties, uit wat je eigenlijk een vorm van instant composing zou kunnen noemen.
Het resultaat van drie lange sessies was 20 uur opgenomen muziek en tekstflarden.
De muziek werd ingedikt tot de 11 nummers, Henk Hofstede gebruikte de woordimprovisaties later als inspiratie bij het schrijven van de uiteindelijke songteksten.
De thematiek van “Knot” omvat een breed scala aan onderwerpen. Ervaringen uit zijn directe leefomgeving mengden zich met observaties, ervaringen en fantasieën. Een dansfeest in Oostende verbindt Marvin Gaye met James Ensor (Dead Rat Ball), het leegruimen van het ouderlijk huis vindt zijn plek via Rachel Whiteread (The Concrete House), een personage uit een thriller stuwt de tekst van Music Box with Ballerina voorwaarts.

Zaal open om 20.00 uur; show start om 20.45 uur.
Kaarten kosten 23 euro in de voorverkoop.
Let op: dit is een staand concert!

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

zoek