eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
vierde afbeelding van artiest
sixties muziek in de cacaofabriek - 60jarenpop
60JarenPop - Sixties Muziek In De Cacaofabriek
270 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Ja, we zijn weer toe aan een nieuwe editie van 60JarenPop. Wij hebben er weer zin in; wij hopen jullie ook!

We gaan dit jaar voor een editie die zich primair afspeelt in de popzaal van de Cacaofabriek. Daar spelen drie geweldige bands die zeer uiteenlopende muziek spelen!

De avond wordt afgetrapt door Soulmania, een echte, klassieke soulband. Want ga maar na: meerstemmige zang, blazers en een strakke vette ritmesectie. Centraal in het repertoire staat de Ierse cultfilm 'The Commitments'. Van de soundtrack van die film zijn meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht en de film heeft destijds vier BAFTA awards gewonnen. Maar er zullen ook soul klassiekers van Otis Redding, Aretha Franklin en Gloria Jones voorbij komen in de show van Soulmania.

Vervolgens is het de beurt aan Hayfever. Dat is nou niet bepaald het zoveelste rock and roll bandje maar een trio dat met passie en energie én op originele instrumenten een ode brengt aan de hippe muziek uit de jaren 60. Hayfever speelt werk van The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, The Hollies en natuurlijk THe Beatles maar ook Elvis Presley, Chuck Berry en Eddie Cochran komen voorbij! Dat wordt swingen en zingen!

Deze editie van 60JarenPop wordt afgesloten door The Glamrocks. Tony Peroni (inderdaad, de drummer van Het Goede Doel) en zanger Marcel Vandenberg leren elkaar bij toeval kennen en er is meteen een (muzikale) klik. De heren zijn beiden grote liefhebbers van de glamrock bands uit de jaren 60 en 70; bands als Sweet, Slade, David Bowie, Gary Glitter, Alice Cooper, Mud en Mott The Hoople. Na intensief overleg wordt de nieuwe band compleet gemaakt met bassist Johnny Dooms (12 jaar lid geweest van Powerplay), keyboardspeler Hans Martenz (Go To The Max) en gitarist Alfred Vanderlinden (o.a. The Bintangs). Ze staan garant voor een heerlijk avondje back to the origin of Glamrock: The Glamrocks.

En dan zouden we nog bijna vergeten dat we in filmzaal 2 natuurlijk weer mooie concertfilms zullen draaien voor mensen die houden van prachtige muziek, prachtige beelden en te deze te beleven vanuit een heerlijk luie bioscoopstoel. Wat te denken van de geweldige Woodstock registratie die dit jaar uitkwam!? DIe kun je vanavond dus in zijn geheel zien!

Zaal open vanaf 20.00 uur; show start om 20.30 uur.
Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop; dagprijs is 20 euro.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd