eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
emily jane white
Emily Jane White - European Tour 2019
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten.

Meer dan een decennium is er sinds haar eerste plaat verstreken en in die periode heeft White een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet. Dit najaar verschijnt een nieuw album, haar zesde, waarop ze op hoopgevende wijze een stem geeft aan het gevoel van leven op een planeet die op de rand van vernietiging staat.

Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio's. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

De release van het nieuwe album wordt gevolgd door een Europese tour, waarin ook Nederland wordt aangedaan en daarom zijn we blij haar in de Cacaofabriek te kunnen begroeten.

Voor liefhebbers van Marissa Nadler, Chelsea Wolfe, PJ Harvey en Alela Diane.

Kaarten kosten 12 euro in de voorverkoop; 15 euro aan de dagkassa.
Zaal open vanaf 20.15 uur; optreden start om 20.45 uur.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd