eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
derde afbeelding van artiest
nile & hate eternal & others - a vile desolate sands tour 2019
Nile & Hate Eternal - A Vile Desolate Sands Tour 2019
250 minuten
Geen voorstellingen gevonden

De meest brute, technische death metal band ter wereld komt naar de Cacaofabriek: Nile!

Met inmiddels acht albums op hun naam en een bijna legendarische live-reputatie is Nile al jaren niet weg te denken binnen de metal scene. De band combineert op unieke wijze technische death metal met Oosterse invloeden, vooral puttend uit hun liefde en interesse voor de cultuur uit Egypte. Met albums als 'Black Seeds Of Vengeance' en (vooral) 'In Their Darkened Shrines' zette de band zich aan het begin van deze eeuw op de kaart. Later dit jaar zal hun langverwachte nieuwe album verschijnen, waarop de band naar eigen zeggen 'als nooit tevoren terugkeert naar extreme metal welke bol staat van de epische, Oosterse arrangementen'. Op dit nieuwe album is voor het eerst de gitarist Brian Kingsland te horen.

En Nile komt niet bepaald alleen. Wat te denken van het geweldige trio Hate Eternal, de band rondom zanger/gitarist Eric Rutan (ex Morbid Angel, Cannibal Corpse). Voortrazende bassdrums, explosieve riffs en lager dan lage growls zijn de ingrediënten die Hate Eternal typeren. Oftewel: death metal in zijn of haar meest pure vorm. Vorig jaar nog verscheen het laatste wapenfeit 'Upon Desolate Sands', het zevende album van de band. Dat album werd met superlatieven ontvangen De pers was ook positief over deze release. Zo schreef Lords Of Metal over het album 'een masterclass in de perfecte combinatie van techniek en bruutheid' en zei Zware Metalen 'dit is perfect georchestreerde chaos van de bovenste plank, opnieuw, met subtiele melodieën, inhakende riffs en een millefeuille aan technieken.'.

Verder zullen er nog optredens zijn van Omophagia (death metal uit Zwitserland en Brazilie!) en Vitriol (Amerikaanse death metal uit Portland, erg bruut!).
Het tijdschema ziet er als volgt uit:

19:00-19:30 OMOPHAGIA
19:45-20:25 VITRIOL
20:45-21:45 HATE ETERNAL
22:15-23:25 NILE

Kaarten kosten 23 euro in de voorverkoop; 25 euro aan de dagkassa.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd