eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
jan akkerman & band
Jan Akkerman - Close Beauty Tour
100 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Jan Akkerman (1946) behoort al ruim vijftig jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten. Altijd weet Jan op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, symfo en dance te combineren. Dit najaar verschijnt dan eindelijk (na 8 jaar wachten) zijn nieuwe studioalbum 'Close Beauty'. En daaraan gekoppeld volgt dus een clubtour die Jan en zijn band vanavond in Helmond brengt.

Al decennia lang is Jan veelvuldig op internationale podia te zien. Zo geeft hij meerdere malen concerten tijdens het Montreux Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival, maakt hij talloze tournees langs de Nederlandse theaters en andere podia in Europa en Amerika en brengen concerten hem ook naar landen als Rusland, Syrië, Indonesië en Japan.

In april 2012 doet Jan oude tijden herleven met My Brainbox, een project met ex-Vandenberg zanger Bert Heerink. Daarmee viert hij zijn vijftigjarige carrière op veelal uitverkochte podia. Naast My Brainbox toert Jan met zijn eigen band door clubs en theaters in binnen- en buitenland. Ook blijft hij werken aan zijn eigen gitaar: zo ontwerpt hij in 2013 voor Brandin Guitars de nieuwe J.A. Personal II.

Jan wordt in 2005 door de stichting Conumus onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. In 2012 wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Sinds 1968 maakt Jan reeds soloalbums, waarop hij zijn creativiteit de vrije loop laat gaan. Platenmaatschappij Red Bullet brengt in juli 2018 “The Complete Jan Akkerman” uit: een 26 cd tellende oeuvrebox die zijn soloalbums bevat, alsmede zijn belangrijkste liveplaten, zijn werk van Johnny and his Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox en Focus én een cd vol nooit eerder uitgebracht materiaal.

Anno 2019 geldt Jan Akkerman nog steeds als de meest invloedrijke gitarist van Nederlandse bodem. Steeds opnieuw weet hij een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Zijn platen en concerten vormen daarvan een afspiegeling: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is. Zijn passie voor de gitaar deelt hij niet slechts met zijn huidige bandleden Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums), maar bovenal al jarenlang met zijn wereldwijde publiek.

Let op: dit is een concert met staanplaatsen!

Zaal open vanaf 20.30 uur; optreden start om 21.00 uur.
Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop; 25 euro aan de dagkassa.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd