eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
a special music evening with arstidir
Arstidir - A Special Holiday Concert With Arstidir
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Goh, wat zijn we hier blij mee! De mannen uit IJsland met de stemmen als nachtegalen komen naar de Cacaofabriek voor een speciaal concert.

De band uit Reykjavik ontstond in 2008, toen de wereld op zijn gat leeg door de beursval. Na de release van hun eerste album stonden ze in eigen land al aan de absolute top van de verkoopcharts en hun status werd alleen maar versterkt door hun eerste echte tour in 2010.
In 2012 won de band als eerste IJslandse band de prestigieuze Eiserner Eversteiner European Folk Music Award (in Duitsland). Toen de band op een station in Duitsland een uitvoering deed van 'Heyr Himna Smiður' leverde een YouTube filmpje daarvan internationaal een golf van positieve aandacht op. Dat filmpje is inmiddels ruim 6 miljoen keer bekeken!

Het laatste album dat de band opnam is een collectie of liedjes die een mix zijn van traditionele Ijslandse (folk)muziek en moderne, electronische popmuziek.

De muziek van Arstidir wordt wellicht het best omschreven als door klassieke muziek beïnvloede indie-folk rock.

Of de mannen nou spelen op een station in Duitsland, in een concert hal of in een bar in hun thuisstad, hun muziek zorgt ervoor dat de luisteraar altijd betoverd wordt.

Vanavond zullen ze hun speciale kerstshow spelen. Deze spelen ze al 10 jaar lang in een kerk in Reykjavík, waarbij ze hun eigen songs combineren met traditionele, IJslandse kerstliedjes. En nu komen ze op veler verzoek met deze show naar Europa.
Het gaat hier om een seated concert.

Zaal is open vanaf 20.00 uur; show start om 20.30 uur.
Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de deur.

zoek