eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
richard barbieri - exclusief nl concert
Richard Barbieri - Planets & Persona (& More)
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Richard Barbieri is een musicus, componist en geluidskunstenaar die zijn muzikale carrière begon als lid van de Engelse band Japan in 1975. Japan nam uiteindelijk 5 zeer succesvolle studio albums op; het laatst opgenomen album 'Tin Drum' stond in Engeland meer dan een jaar in de hitlijsten! Op dat album staat onder andere de single "Ghosts", een zowel qua experiment als qua succes hoogtepunt.

Nadat Japan in 1983 ophield te bestaan, ging Richard verder met het bijdragen aan (solo)albums van David Sylvian en Mick Karn, maar nog belangrijker was zijn muzikale partnership met Japan drummer Steve Jansen, met wie hij uiteindelijk 6 albums op zou nemen. Met Karn en Jansen richtte hij ook het Medium Label op en werd muziek geproduceerd onder de naam JBK.

In 1993 begon Barbieri zijn samenwerking met Steven Wilson en werd hij bandlid van Porcupine Tree. Hij was betrokken bij elk album en concert van Porcupine Tree tussen 1993 en 2010, toen het uiteindelijk stil werd rond de band.
Porcupine Tree was een van de meest belangrijke en succesvolle progressieve rock bands ooit met wereldwijd succes en een stortvloed aan Grammy nominaties.

Barbieri werkte ook samen aan albums met mensen als Tim Bowness (No Man), Suzanne Barbieri and Steve Hogarth (Marillion. Hij bracht ook nog eens 3 solo albums uit, waarvan 'Planets & Persona' (KScope)uit 2017 de meest recente is.

Barbieri werkte verder als producer, remixer en sound designs voor verschillende synthesizer fabrikanten als Roland, Nord en Propellerheads.

Op dit moment werkt Barbieri aan een series EP's getitled 'Variants', welke exclusief uitgebracht worden via Bandcamp en Burning Shed.

Deze avond kun je muziek verwachten van de solo albums van Barbieri, maar zal zeker ook werk van Japan, Rain Tree Crow en Porcupine Tree voorbij komen.

Kaarten voor dit bijzondere concert kosten 35 euro in de voorverkoop.
Deuren gaan om 20.30 uur open; concert start om 21.00 uur.

zoek