eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
antimatter - support playgrounded
Antimatter - Exclusief NL concert
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

De Britse formatie Antimatter werd in 1997 opgericht door Mick Moss en Duncan Patterson; deze laatste was de voormalig bassist van Anathema. De samenwerking leidt tot drie albums; ‘Saviour’(2001), ‘Lights Out’(2003) en ‘Planetary Confinement’(2005). De muziek wordt gekenmerkt door melodische zang en een melancholische sound. Vlak na het uitbrengen van het derde album verlaat Patterson de band en gaat Moss alleen verder met Antimatter.

In 2007 verschijnt 'Leaving in Eden’, een album dat de status van Antimatter alleen maar verstevigt. De songs zijn beter dan ooit en de melancholie druipt er vanaf.

In de loop der jaren is het geluid van Antimatter verder ontwikkeld. Op het album 'Fear of A Unique Identity’ uit 2012 horen we bijvoorbeeld ook invloeden van een band als Depeche Mode en op het laatste studio album ‘The Judas Table’ zorgen synthesizers en andere electronica voor mysterie en een donkere sfeer.

Onlangs verscheen het laatste document van Antimatter, de CD/DVD 'Live Between The Earth And Clouds', en om de release daarvan te promoten, doet de band een rondje door Europa.
Vanavond wordt opgetreden met een full band en het gaat hier dus om het enige NL concert.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Playgrounded, een vijfmansformatie uit Griekenland maar die inmiddels alweer een tijdje Rotterdam als thuisbasis heeft. De band speelt een mix van rock en elektronica in de stijl van bands als Karnivool, Deftones/Team Sleep, Tool en Massive Attack. Onlangs verscheen het album 'In Time With Gravity' waarop de band haar (internationale) klasse laat horen.

Deuren open vanaf 20.00 uur, start show om 20.30 uur.
Kaarten kosten 15,00 euro in de voorverkoop, 17,50 euro aan de dagkassa.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

alle concerten