afbeelding van artiest
afbeelding van artiest
barry hays flying v formation
Barry Hays Flying V Formation - Support Bottles Of Love
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Vier jaar nadat Barry Hay besloot om naast de Golden Earring een nieuw project op te starten, verscheen in mei 2016 het debuutalbum van “Barry Hay’s Flying V Formation”.
Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff frontman & gitarist Pablo van de Poel en de muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als frontman van Nederlands meest legendarische rockband.

In de zomer van 2015 was het moment daar voor het debuutalbum. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in. Na de release van het album op 13 mei 2016, volgde in het najaar dan 2016 een eerste clubtour.

Eind augustus 2016 verscheen de biografie HAY, geschreven door Sander Donkers. In het boek doen Barry en zijn vrouw Sandra een openhartig boekje open over hun verleden. Het boek gaat als warme broodjes over de toonbank.
In het najaar van 2017 besluit Barry om het nummer 'Be My Baby' van The Ronettes met zijn Flying V Formation op te nemen. JB Meijers (Common Linnets) produceert het nummer. Platenmaatschappij Cloud9 is direct enthousiast en er wordt gekozen om de B-kant, de kerstversie van het nummer, op 7 december 2017 te releasen bij RTL Late Night. Promo’s bij De Ochtendshow van Giel op Radio Veronica en Voetbal Inside volgen. In de videoclip zijn gastrollen weggelegd voor Eva Simons, Beertje van Beers, Tatum Dagelet, Joëlle Witschge, Blonde Tigers, Monique Smit, Tjindara, Danny Vera en Dennis Weening. Plannen voor een tweede clubtour in het voorjaar van 2018 worden gesmeed. En zie daar: Barry komt met zijn mannen naar de Cacaofabriek!

Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: “De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! Die jongens zijn steengoed, we are going to blow you away!”

Support wordt verzorgd Bottles of Love: hun debuutalbum ‘Hush’, werd lovend ontvangen en kwam binnen op 35 in de Nederlandse Album top 100. De release, met 9 ijzersterke popsongs, zorgde voor een drukke festivalzomer voor de hyperpopband rondom frontman Willem Jonker. In november tourde Bottles Of Love met Call It Off, voorafgaand aan nieuwe opnames in de Mailmen studio. Dit jaar verschijnt er nieuwe muziek van de Dordtse band.

Deuren open vanaf 20.00 uur; support speelt van 20.45 tot 21.15 uur, de Flying V formation start vlak na 21.30 uur.
Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de dagkassa (indien beschikbaar).

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

zoek