eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
an evening with the music of george harrison
While My Guitar Gently Weeps - A Tribute To George Harrison
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Op 25 februari 2018 is het precies 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’.

While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison) brengt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn latere solowerk. Prachtige liedjes als 'Here Comes The Sun', 'Something', 'All Things Must Pass', 'Bangladesh'.
Na zijn periode bij The Beatles blijft Harrison soloplaten maken. In 1987 maakt hij een comeback met het album ‘Cloud Nine’ en de daarvan afkomstige single 'I Got My Mind Set On You'. Ook heeft hij veel succes met The Traveling Wilburys, een gelegenheidsformatie met Tom Petty, Jeff Lynne, Roy Orbison en Bob Dylan (Handle With Care). In 2002 verscheen postuum zijn laatste album ‘Brainwashed’.

De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Neerlands beste gitaristen, die in bekende bands in dienst van hun frontman of vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Daarnaast een indrukwekkende ritmesectie en toetsenist.
De bezetting:
Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) – gitaar, zang
Martijn van Agt (Common Linnets, Anouk) – gitaar, zang
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang
Rob Geboers (Mick Taylor, The Revolvers) – piano, hammond, zang
Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas
Bart Vergoossen (Ile Delange, Common Linnets) – drums

Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro, 15 euro aan de dagkassa.
Zaal open vanaf 20.30 uur, show start 21.00 uur.

zoek