eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
the cactus blossoms - exclusief nl optreden
The Cactus Blossoms - support Lady Johnson
120 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden

Exclusief NL optreden van The Cactus Blossoms in de Cacaofabriek!

The Cactus Blossoms is de band rondom Jack Torrey en Page Burkum, uit Minnesota, USA. Vanaf het begin speelde band de band een mix van oude muziek en nieuwe, eigen songs die naadloos in elkaar overliepen en waarbij grenzen vervaagden. Doordat de heren vrijwel al het materiaal tweestemmig zingen worden de heren vaak The Everly Brothers van de 21e eeuw genoemd. Wat ons betreft natuurlijk een groot compliment. Ook hun arrangementen lijken vooral gebaseerd op muziek van meer dan 40 jaar geleden, waarbij ze toch ook de nodige moderne melodieën weten te integreren.
Met behulp van de bekende producer JD McPherson werd een hele tijd gewerkt aan een debuutalbum. Om dat album op te nemen werden topmusici uit de Verenigde Staten gemobiliseerd, onder wie topdrummer Alex Hall, gitarist Joel Paterson en bassist Beau Sample. De heren kenden elkaar helemaal niet, maar de chemie die in de studio ontstond hoor je meteen terug wanneer je luistert naar de muziek op het debuut ‘You’re Dreaming’. Deze heren waren samen op de goede plek op het goede moment.
Hou je van tijdloze muziek, van harmony vocals, van een fraaie mix van country, folk en pop, dan moet je zeker komen kijken en luisteren naar The Cactus Blossoms.
Nederland maakte voor het eerst kennis met de band toen Johan Derksen ze had uitgenodigd voor een kort optreden bij het populaire voetbalpraatprogramma Voetbal Inside. Nooit eerder ontving de redactie van dat programma zoveel emails met vragen over de band!

Het voorprogramma wordt verzorgd door Lady Johnson, de nieuwe groep van Melissa Janssen. Zij werd bekend met The Voice.
Andere leden van de groep bij dit optreden zijn drummer Patrick Eijdems en de gitaristen Ruben Heijster en Coen Pots. Momenteel werkt Lady Johnson hard aan een album met Nederlands bekendste producer van rockmuziek, John Sonneveld (Wisseloord Hilversum).
Vandaag treedt zij voor de eerste keer op als groep met haar eigen liedjes, geschreven door haarzelf en Coen Pots. Tevens spelen ze een enkele cover. Speciaal voor deze gelegenheid in De Cacaofabriek heeft Lady Johnson een set ingestudeerd met twee akoestische gitaren, Cajon en kleine ritme-instrumenten. Een bijzondere uitvoering van liedjes die u binnenkort zeker in een heel ander jasje op de radio zult gaan horen. Wij zijn in elk geval benieuwd!

In de voorverkoop kosten kaarten 17,50 euro, aan de deur 20 euro.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd