eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
glimt tour 2017 - petter carlsen
Petter Carlsen - Glimt Tour 2017
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Hij is een graag geziene gast in het Helmondse, de Noorse singer/songwriter met de stem als een nachtegaal. Vorig jaar was hij nog hier en werden we aangenaam verrast door een gastoptreden van Anneke van Giersbergen, met wie Carlsen al vaker samen speelde.
Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album 'Glimt', een album met 10 zelf geschreven songs. 'Het zijn 10 schijnsels van wat het leven me tot nog toe heeft gebracht'. Gebaseerd zowel op eigen ervaringen, op fictie en op verhalen van vrienden en familie. Het begon met 'Majestet' (Majesteit), het eerste nummer dat hij schreef voor dit album. Een groot deel van wat 'Glimt' heeft te bieden is te danken aan producer Wetle Holte, die precies begreep wat Carlsen wilde.
Petter werd op 19 december 1979 geboren in Alta, een van de noordelijkste steden van Noorwegen. Zijn debuutplaat 'You Go Bird' bracht hij in 2009 uit, gevolgd door 'Clocks Don't Count' in 2011, en 'Sirens' in 2014. Na veel touren in Europa in het algemeen en Frankrijk, Nederland en Duitsland in het bijzonder, heeft Carlsen zijn stroomgebied uitgebreid.
Hij toured samen met Tim Christensen (DK), Marillion (GB), Steven Wilson's Blackfield (GB) en Long Distance Calling (DUI). Hij is ook verantwoordelijk voor de vocalen op LDC’s laatste wapenfeit 'Trips'. In Noorwegen heeft hij samengewerkt met onder andere Unni Wilhelmsen and Shaun Bartlett.
Kaarten kosten in de voorverkoop 8,50, dagkassa 10 euro

zoek