eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
bewilder indie pop
Bewilder - support Cloudmen
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Onlangs bekroonde muziekplatform 3VOOR12 'Dear Island' tot 3VOOR12 album van de week. En de single 'Forza' was een goede kanshebber voor 'Single van het jaar 2015'. Kortom, Bewilder mag met recht een van de meestbelovende acts uit eigen land genoemd worden.

Op hun aanstekelijke single 'Forza (It Is)', is het moeilijk stilstaan en bij een nummer als 'So It Goes' raak je bijna zes minuten stil waar uiteindelijk wordt opgebouwd naar een intens muzikaal einde. Bewilder duidt dan ook op 'wildernis’, een toestand waar zanger Maurits Westerik zo’n twee jaar geleden in verkeerde. Hij heeft bergen ideeën en stapels liedjes. Vrienden aan wie hij het laat horen, stellen direct voor om er als band mee aan de slag te gaan. De band vertrekt naar Excelsior’s buitenverblijf op Vlieland, waar de band met producer Henk Jonkers (Hallo Venray) eerst demo’s opneemt en later werkt aan een volledig album. Bewilder de band. 'Dear Island' de plaat.

Bewilder songs zijn van een groovy, meeslepende indie snit. Voor het countryachtige 'Keep On Talking' slaan ze een rustig duinweggetje in. De liedjes eindigen nooit zoals ze zijn begonnen. ‘Ze zijn zo onheilspellend als de eerste slok van je favoriete cocktail. Het voelt vertrouwd, maar het loopt alleen net even anders af,’ licht Westerik toe. ’Tot op heden hebben we nog niet één optreden hetzelfde gedaan.’ Het blijft altijd enerverend.

Dat willen wij graag zelf beleven in de Cacaofabriek.

Support wordt verzorgd door Cloudmen, ook wel het best bewaarde geheim van De Peel. Vier wolkenbeklimmers (3 x Deurne, 1 x Helmond), beïnvloed door de grunge uit de vroege jaren negentig, brengen in de Cacaofabriek materiaal van hun debuut EP die in april uitkomt. Aan sounds die opstijgen naar een grijs luchtruim en grooves die wolken openrijten geen gebrek.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd