eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
harvest
Harvest - exclusief club optreden!
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

De band Harvest, afkomstig uit Barcelona, werd in 2007 opgericht. Al snel volgde hun debuutalbum 'Underground Community' (2009) en stonden ze als support-act van Marillion op het podium, als ook op de laatste editie van ProgFarm(NL).
De muziek van Harvest wordt vaak omschreven als symfonische pop, ook al houdt het vijftal ervan hun progressieve kant te laten horen.
Het tweede album 'Chasing Time' uit 2012 was een succes en dit mochten ze laten horen op festivals als Celebr8.2 (UK) en ProgDreams III (NL). Bovendien had de band de eer in 2013 op het welbekende Marillion-Weekend te mogen spelen. Op 'Chasing Time' zijn overigens bijdragen te horen van Steve Rothery (Marillion) en Alan Reed (Abel Ganz, ex-Pallas.
Een paar maanden geleden verscheen het derde album 'Northern Wind' en dit album lijkt het doorbraakalbum van de sympathieke band te worden. Symfo, prog, pop en rock worden tot één geheel gevormd en de fraaie zangeres van de Nederlandse zangeres Monique van der Kolk roept zelfs herinneringen op aan een band als All About Eve. Samen met haar kompanen Jordi Prats (gitaar), Alex Ojea (drums), Toni Munné (bass), en Jordi Amela (toetsen) zal Monique vol trots op ons podium in haar thuisland staan!

Voor diegenen die Harvest nog niet kennen: op de website van de band (www.harvestband.com) kun je de 3 albums gratis online beluisteren.
De pers over 'Northern Wind':
“Met Northern Wind levert de band zijn beste album tot nu af.” - Progwereld.org

“An album which should, in football parlance, move Harvest from the second division of Prog to the Premiership.” - Progarchives.com

“Harvest hat das Potenzial, gleichsam Freunde von Rock, Prog und Pop Musik zu begeistern.” - Powermetal.de

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd